TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Αϊβαλιώτικοι κουραμπιέδες

Δεκ 6, 2022
in Μαγειρική
Αϊβαλιώτικοι κουραμπιέδες
Share on FacebookShare on Twitter

Αϊβαλιώτικοι κουραμπιέδες…

Απλα υπέροχοι…
Ενα ωραίο χριστουγεννιάτικο γλυκό και όχι μονο…
Γίνονται στο Τσακ μπαμ…

Η συνταγη ειναι της Αννας Κάντζου .

Εγώ την βρήκα σε ένα Χριστουγεννιάτικο περιοδικό που είχε βγάλει με διάφορες
συνταγές φίλων της η Μπαρμπαρήγου.

Η συνταγή θα μας δώσει περίπου 35-40 κομμάτια ανάλογα το μέγεθος .

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. αμύγδαλα με την φλούδα χοντροκομμένα
300 γρ. βούτυρο αγελαδινό ή τύπου βιταμ
1 κρόκο αυγού
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 φλιτζάνι εσπρέσο λικέρ ή  κονιάκ
450 γρ. αλεύρι γ .ο. χ.

Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε την άχνη να ανακατευτεί καλά, τον κρόκο,το λικέρ η το κονιάκ, τα αμύγδαλα, το αλεύρι λίγο – λίγο.
Η ζύμη γίνεται αφράτη και μαλακή.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες όπως μας αρέσει, μισοφέγγαρο η στρογγυλούς.
Τους βάζουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20- 22 λεπτά.
Όπως τους βγάζουμε ζεστούς τους ρίχνουμε στην ζάχαρη άχνη να κολλήσει πάνω.
Με απαλές κινήσεις να μην σπάσουν.
Τους βάζουμε με την σειρά στην πιατέλα μας, και κοσκινίζουμε με ζάχαρη άχνη από πάνω.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Παναγιώτα Μακρή, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ Cooking Tips’ Παναγιωτα Μακρη ( : https://www.facebook.com/Cooking-Tips-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B7-401556470038863/).

ShareTweetShare

Related Posts

Κουραμπιέδες χωρίς ψήσιμο
Μαγειρική

Κουραμπιέδες χωρίς ψήσιμο

Δεκ 6, 2022
Μελομακάρονα του Ακη
Μαγειρική

Μελομακάρονα του Ακη

Δεκ 6, 2022
6 πρωτότυπα γλυκά που πρέπει να φτιάξετε φέτος τα Χριστούγεννα
Μαγειρική

6 πρωτότυπα γλυκά που πρέπει να φτιάξετε φέτος τα Χριστούγεννα

Δεκ 5, 2022
Ομελέτα φούρνου της Έφης
Μαγειρική

Ομελέτα φούρνου της Έφης

Δεκ 5, 2022
Μελομακάρονα «elpidas little corner»
Μαγειρική

Μελομακάρονα «elpidas little corner»

Δεκ 5, 2022
Φασολάκια λαδερά
Μαγειρική

Φασολάκια λαδερά

Δεκ 4, 2022

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd