TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Αϊβαλιώτικοι κουραμπιέδες

Δεκ 6, 2021
in Μαγειρική
Αϊβαλιώτικοι κουραμπιέδες
Share on FacebookShare on Twitter

Αϊβαλιώτικοι κουραμπιέδες…

Απλα υπέροχοι…
Ενα ωραίο χριστουγεννιάτικο γλυκό και όχι μονο…
Γίνονται στο Τσακ μπαμ…

Η συνταγη ειναι της Αννας Κάντζου .

Εγώ την βρήκα σε ένα Χριστουγεννιάτικο περιοδικό που είχε βγάλει με διάφορες
συνταγές φίλων της η Μπαρμπαρήγου.

Η συνταγή θα μας δώσει περίπου 35-40 κομμάτια ανάλογα το μέγεθος .

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. αμύγδαλα με την φλούδα χοντροκομμένα
300 γρ. βούτυρο αγελαδινό ή τύπου βιταμ
1 κρόκο αυγού
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 φλιτζάνι εσπρέσο λικέρ ή  κονιάκ
450 γρ. αλεύρι γ .ο. χ.

Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε την άχνη να ανακατευτεί καλά, τον κρόκο,το λικέρ η το κονιάκ, τα αμύγδαλα, το αλεύρι λίγο – λίγο.
Η ζύμη γίνεται αφράτη και μαλακή.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες όπως μας αρέσει, μισοφέγγαρο η στρογγυλούς.
Τους βάζουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20- 22 λεπτά.
Όπως τους βγάζουμε ζεστούς τους ρίχνουμε στην ζάχαρη άχνη να κολλήσει πάνω.
Με απαλές κινήσεις να μην σπάσουν.
Τους βάζουμε με την σειρά στην πιατέλα μας, και κοσκινίζουμε με ζάχαρη άχνη από πάνω.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Παναγιώτα Μακρή, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ Cooking Tips’ Παναγιωτα Μακρη ( : https://www.facebook.com/Cooking-Tips-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B7-401556470038863/).

ShareTweetShare

Related Posts

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας

Ιούν 27, 2022
Η Χορτοτυρόπιτα
Μαγειρική

Η Χορτοτυρόπιτα

Ιούν 26, 2022
Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2022
Διαφορετικά γεμιστά (με κολοκυθάκι)
Μαγειρική

Διαφορετικά γεμιστά (με κολοκυθάκι)

Ιούν 26, 2022
Γεμιστά ορφανά στην γάστρα
Μαγειρική

Γεμιστά ορφανά στην γάστρα

Ιούν 26, 2022
Γλυκό του κουταλιού κεράσι
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κεράσι

Ιούν 26, 2022
Next Post
Ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο 4ο Πειραματικό ΓΕΛ Τρικάλων

Ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο 4ο Πειραματικό ΓΕΛ Τρικάλων

ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ, Σκίτσα γιά ἓναν ἀδικοχαμένο καιρό

ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ, Σκίτσα γιά ἓναν ἀδικοχαμένο καιρό

Χριστουγεννιάτικο ωράριο στην αγορά των Τρικάλων

Χριστουγεννιάτικο ωράριο στην αγορά των Τρικάλων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd