Άγρια ομορφιά στα Τζουμέρκα: Χιονοστιβάδες πέφτουν με ορμή από τους καταρράκτες

Photo credits @alkispapadim

Τµήµα του δικτύου ύδρευσης, δεξαµενές νερού, αλλά και µια µεταλλική πεζογέφυρα έχουν καταστραφεί για τον λόγο αυτό ο δήµαρχος Κεντρικών Τζουµέρκων, Μαρίνος Γαρνέλης, ζητά από τους τουρίστες και κατοίκους της περιοχής να µην πλησιάζουν στους καταρράκτες Μικρό Σιοποτό και Μεγάλο Σιοποτό:

«Βάζουµε κόκκινες κορδέλες που απαγορεύουν την πρόσβαση και τις κόβουν. Ρίχνουν τις απαγορευτικές πινακίδες. Η περιοχή είναι επικίνδυνη και το φαινόµενο δεν προσφέρεται για φωτογράφηση» ανέφερε στο «Εθνος» ο κ. Γαρνέλης.

Ο Μικρός και ο Μεγάλος Σιοποτός βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το χωριό Καταρράκτης που βρίσκεται σε υψόµετρο 800 µ. στα Αθαµανικά Ορη, γνωστά ως Τζουµέρκα και το τελευταίο διάστημα έχει ντυθεί στα λευκά.

Τρεχούμενα νερά πάγωσαν λόγων των χαμηλών θερμοκρασιών και πριν από λίγες  ημέρες μια χιονοστιβάδα ξεκίνησε από τον έναν καταρράκτη και κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα με αποτέλεσμα να καλύψει το δίκτυο ύδρευσης, τσιµεντένιες δεξαµενές νερού και µια βαριά µεταλλική πεζογέφυρα.

Ακολούθησε μια δεύτερη χιονοστιβάδα που κάλυψε την πλαγιά με χιόνι και μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό το μέγεθος της καταστροφής.

Οι Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή και αποµακρύνουν τους επισκέπτες. Ο όγκος του χιονιού ήταν τεράστιος για τον λόγο αυτό περιμένουν να λιώσει προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

δείτε το βίντεο εδώ

Photo credits @alkispapadim

πηγή :https://thecaller.gr/ellada/agria-omorfia-sta-tzoymerka-chionostivades-peftoyn-me-ormi-apo-toys-katarraktes/amp/?fbclid=IwAR1J6kQe7OyghdE3IrK9GsETeTh_bwsUq7QCrhZbd2dsA9z8_-ua5DKY12g