TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Αφράτα κρουασάν

Σεπ 8, 2021
in Μαγειρική
Αφράτα κρουασάν
Share on FacebookShare on Twitter

Αφράτα κρουασάν

ΥΛΙΚΑ :
500 γρ. περίπου αλεύρι ΓΟΧ
1 φακ. μαγιά ξηρη
80 γρ. βούτυρο βιτάμ
40 γρ. ζάχαρη
280 γρ .
γάλα φρέσκο
1 κ.γλ. μπεικιν πάουντερ
1 κ.γλ. σόδα
μια πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σ΄ένα κατσαρολάκι βάζετε το γάλα τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα χλιαίνετε ελαφριά (ίσα να λιώσει το βούτυρο). Τα ρίχνετε σε μια λεκανίτσα , προσθέτετε τη μαγιά και ανακατεύετε με το σύρμα να διαλυθεί καλά .Το αφήνετε για 5 λεπτά Κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και τα ρίχνετε τμηματικά στο υγρο μέχρι να έχετε μια ζύμη μαλακή και αφράτη που δεν κολλάει. Ρίχνετε και το αλάτι . Μεταφέρετε στον πάγκο της κουζίνας , αλευρώνετε ελαφρά την επιφάνεια και ζυμώνετε με το πίσω μέρος της παλάμης , διπλώνοντας τη ζύμη όπως στα τσουρέκια και στο ψωμί .  Φτιάχνετε μπαλα τη ζύμη την ξαναβάζετε στη λεκανίτσα τη σκεπάζετε και την αφήνετε σε ζεστό μερος 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο (εγώ την τυλίγω με σακούλα και την βάζω στο φούρνο στους 30β για μισή ωρα περίπου).   Χωρίζετε τη ζύμη σε 3 περίπου κομμάτια και ανοίγετε σε στρογγυλό φύλλο (εγώ χρησιμοποίησα σαν μέτρο την πιατέλα της τουρτιέρας ).  Χωρίζετε σε 8 τρίγωνα και βάζετε στο φαρδύ μέρος μισό κουταλάκι μερέντα ή μαρμελάδα της αρεσκείας σας.   Τυλίγετε και τοποθετείτε σε ταψάκι στρωμένο με χαρτι ψησίματος.   Αφήνετε να φουσκώσουν αλλη μισή ώρα.   Αλείφετε με 1 κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό και πασπαλίζετε με κρυσταλλική ζάχαρη.  Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα με ένα μπολάκι με νερό στον πατο για 20 με 25 λεπτά περίπου. Τα βγάζετε αμέσως σε πιατέλα για να μή συνεχίσουν να ψήνονται στο ταψί και απολαμβάνετε με τον καφέ σας.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ρούλα Μήτρου.
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Πίτα με κεράσια
Μαγειρική

Πίτα με κεράσια

Ιούν 30, 2025
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κεράσι της γιαγιάς Κικής

Ιούν 29, 2025
Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού
Μαγειρική

Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού

Ιούν 28, 2025
Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας

Ιούν 27, 2025
Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2025
Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου
Μαγειρική

Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου

Ιούν 25, 2025
Next Post
Συκαλευριά, η μουσταλευριά αλλιώς

Συκαλευριά, η μουσταλευριά αλλιώς

Το εφιαλτικό μυστικό του 11χρονου κοριτσιού που βρέθηκε να επιπλέει ολομόναχο στη μέση του ωκεανού

Το εφιαλτικό μυστικό του 11χρονου κοριτσιού που βρέθηκε να επιπλέει ολομόναχο στη μέση του ωκεανού

11η Σεπτεμβρίου: Δυο θύματα αναγνωρίστηκαν μετά από 20 χρόνια

11η Σεπτεμβρίου: Δυο θύματα αναγνωρίστηκαν μετά από 20 χρόνια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd