Αφήνετε πλαστικά μπουκαλάκια νερού στο αυτοκίνητο; Δείτε γιατί είναι επικίνδυνο

Ένας τεχνικός αυτοκινήτου, από το Idaho της Αμερικής, παρατήρησε πρόσφατα καπνό να βγαίνει κάτω από την κεντρική κονσόλα του φορτηγού του. Προς μεγάλη του έκπληξη ανακάλυψε πως ο εμπρησμός προήλθε από ένα πλαστικό μπουκάλι νερού. «Το έψαξα περισσότερο και ανακάλυψα πως φως του ήλιου να διαθλάται μέσω του πλαστικού μπουκαλιού και σιγά-σιγά το κάθισμα του αυτοκινήτου να παίρνει φωτιά», είπε έπειτα ο ίδιος στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το αποτέλεσμα; Δύο μεγάλες τρύπες από κάψιμο, στο κάθισμα του αυτοκινήτου του.

Με αφορμή αυτό το συμβάν, οι πυροσβέστες προειδοποιούν τους οδηγούς για τον κίνδυνο αυτό, αυτό καθώς όπως δείχνει σχετικό τεστ που διεξήχθη σε πυροσβεστική υπηρεσία της Oklahoma, όταν ηλιακό φως περνά μέσα από ένα μπουκάλι νερό, η θερμότητα της ακτινοβολίας που διαχέει, ως άλλος μεγεθυντικός φακός, μπορεί να φτάσει τους 120 βαθμούς Κελσίου.

Έτσι, είναι σχεδόν βέβαιο, ότι η εστιασμένη δέσμη που θα δημιουργηθεί θα προκαλέσει ανάφλεξη στο υλικό που θα βρεθεί κάτω από αυτήν και έτσι θα προκληθεί καύση.

Πράγματι, ατυχήματα όπως το παραπάνω δεν συμβαίνουν καθημερινά. Ωστόσο, καλού κακού, τώρα που οι θερμοκρασίες είναι εξαιρετικά υψηλές και ευνοούν τις πυρκαγιές, όταν βγαίνετε από το αυτοκίνητο, παίρνετε τα πλαστικά μπουκαλάκια μαζί σας!

Πηγή: housebeautiful.com & https://www.infokids.com.cy/afinete-plastika-mpoukalakia-nerou-s/?fbclid=IwAR1FITI2E-tDzSCDcaxmrAE7ZuW6ymCUMfkFFMYVMdEotZ-CynG4l_T4Mpw