Αμπελόφυλλα στα βαζάκια

Αμπελόφυλλα στα βαζάκια

Άλλη μια συνταγή για την φύλαξη του αμπελόφυλλου, που μπορείτε να τα βάλετε και σε πλαστικά μπουκάλια. Εγώ απλά τα έβαλα σε βαζάκια.

Εκτέλεση :

Παίρνετε τα αμπελόφυλλα κόβετε τα κοτσανάκια και όπως είναι στεγνά τα κάνετε μικρά ρολάκια. Εγώ έβαλα 6 ρολάκια των 10 φύλλων σε καθαρά στεγνά βαζάκια. Μόλις γεμίσουν τα βαζάκια σας βράζετε σε μια κατσαρολίτσα τα καπάκια και όπως είναι καυτά σκεπάζετε τα βαζάκια σας. Τα αφήνετε για μερικές ώρες ανάποδα και μετά τα αποθηκεύετε εκτός ψυγείου για πάρα πάρα πολύ καιρό.  Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και σε μπουκάλια πλαστικά όμως εκεί δεν βράζετε το καπάκι απλά το κλείνετε πάρα πολύ σφιχτά. Όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα βαζάκι το ανοίγετε πλένετε καλά τα φύλλα τα ζεματάτε και κάνετε τα ντολμαδάκια σας!!!

Για την ιδέα και τις συμβουλές ευχαριστώ πολύ την Γωγώ Σαμίου…

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).