7 ελληνικά νησιά που θα ερωτευτείτε

Αν πάντα ονειρευόσασταν να ταξιδέψετε στα ρομαντικά νησιά της Ελλάδας, δεν είστε οι μόνοι. Ως ένα ειδυλλιακό και ιδανικό για εξερευνήσεις μέρος, η Ελλάδα θεωρείται συχνά ως ο ιδανικός προορισμός διακοπών ή ο παράδεισος για όσους ταξιδεύουν για το ταξίδι του μέλιτός τους.

Ίσως ο ρομαντισμός της Ελλάδας να σχετίζεται άμεσα με την εμπορική επιτυχία της επιτυχημένης ταινίας, Mamma Mia. Με εκπληκτική θέα στον ωκεανό, τα βουνά και την εικονική λευκή και μπλε αρχιτεκτονική, αυτή η ταινία σου φέρνει αμέσως στο μυαλό την Ελλάδα.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, το να φανταστούμε υπέροχες διακοπές μπορεί να αποτελέσει πηγή αναγκαίας ανακούφισης.

Εάν σας αγχώνουν τα ταξίδια, αλλά ελπίζετε να ταξιδέψετε σύντομα, μιλήστε με έναν επαγγελματία σύμβουλο στο BetterHelp για να διαχειριστείτε οποιοδήποτε κοινωνικό άγχος, άγχος υγείας ή οικονομική επιβάρυνση που μπορεί να αποτρέψει τα ταξιδιωτικά σας όνειρα.

Νησιά που πρέπει να επισκεφθείτε στην Ελλάδα

Αν έχετε ονειρευτεί να επισκεφθείτε την Ελλάδα, πιθανότατα έχετε ακούσει για τη Σαντορίνη και τη Μύκονο. Μπορεί αυτά τα δύο νησιά να είναι εξαιρετικά δημοφιλή για τους τουρίστες, δεν είναι όμως τα μόνα που διαθέτουν απίστευτο τοπίο και υπέροχο φαγητό.

Χανιά, Κρήτη

Κρήτη

Γνωστή για τις παραλίες και τον μη συνωστισμό τουριστών (λόγω του μεγέθους της), η Κρήτη είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για μια πιο ιδιωτική, τροπική απόδραση.

Νάξος

Νάξος

Έχοντας τη δυνατότητα να κάνεις windsurf και kitesurf, αυτό το νησί είναι ιδανικό για όσους αναζητούν διακοπές γεμάτες δράση και περιπέτεια.

Θάσος

Θάσος

Η Θάσος είναι ένα γραφικό, υπέροχο νησί με πολλά μικρά, παραδοσιακά χωριά κατά μήκος της ακτογραμμής του.

Ικαρία

Ικαρία

Το συγκεκριμένο νησί είναι γνωστό για το εξαιρετικό προσδόκιμο ζωής των κατοίκων του. Με βάση αυτόν τον τρόπο ζωής, που θα θελήσετε να υιοθετήσετε, πολλοί από τους κατοίκους του ζουν, κατά μέσο όρο, 10 χρόνια περισσότερο από τους Αμερικανούς. Με τα πεντανόστιμα τοπικά φαγητά, δεν είναι περίεργο γιατί η Ικαρία είναι μια όαση μακροζωίας.

Λέσβος

Λέσβος

Αυτό το αρκετά μεγαλύτερο νησί είναι ένας δημοφιλής κόμβος για καλλιτέχνες, φοιτητές και ποιητές. Για τους ταξιδιώτες που προτιμούν λίγο περισσότερο τη ζωή σε πόλη, η Λέσβος είναι το ιδανικό μέρος.

Ρόδος

Ρόδος

Η Ρόδος είναι ένα ακόμη δημοφιλές νησί στην Ελλάδα. Μπορεί να μην έχει τη επισκεψιμότητα της Σαντορίνης και τη Μυκόνου, αλλά είναι γεμάτη με ιστορική αρχιτεκτονική και μεσαιωνικά τεχνουργήματα και σίγουρα αξίζει να την επισκεφθεί όποιος θέλει να  εξερευνήσει την Ελλάδα.

Ανάφη

Ανάφη

Αν θέλετε πραγματικά να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα, η Ανάφη θα μπορούσε να είναι το ιδανικό μέρος για εσάς. Με 271 κατοίκους (καταγραφή 2011), η Ανάφη είναι μια μικροσκοπική νησιωτική κοινότητα, μόλις 1,5 ώρα οδικώς από τη Σαντορίνη.

Πως να προετοιμαστείτε

Όταν προετοιμάζεστε για το ταξίδι σας, πρέπει να λάβετε υπόψη μερικά σημαντικά πράγματα.

Για παράδειγμα, επιλέγεται να ταξιδέψετε εντός ή εκτός τουριστικής σεζόν; Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων και των ξενοδοχείων ποικίλλουν ανάλογα με την εποχή του χρόνου που θα επισκεφθείτε την Ελλάδα.

Ομοίως, πόσο άνετα νιώθετε να ταξιδεύετε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς; Όταν ταξιδεύετε σε ένα νησί, ειδικά σε ένα λιγότερο πυκνοκατοικημένο νησί, είναι πιθανό ότι θα χρειαστεί να κάνετε πολλές μετακινήσεις για να φτάσετε στον τελικό προορισμό σας.

Ενώ πολλοί Έλληνες μιλούν αγγλικά, στα μικρά νησιά μπορεί να αντιμετωπίσετε πρόβλημα επικοινωνίας. Όταν επισκέπτεστε μια ξένη χώρα και μια μικρή πόλη, φροντίστε να ερευνήσετε σωστά την περιοχή και να συμπεριφερθείτε με σεβασμό.


Βιογραφικό της Μαρί Μιγκέλ (Marie Miguel)

Η Marie Miguel είναι ειδικός γραφής και έρευνας εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, καλύπτοντας μια γκάμα  θεμάτων που σχετίζονται με την υγεία. Στην παρούσα φάση, συμβάλλει στην επέκταση και την ανάπτυξη ενός δωρεάν διαδικτυακού πόρου ψυχικής υγείας με το BetterHelp.com. Με ενδιαφέρον και αφοσίωση στην αντιμετώπιση των στιγμάτων που έχουν να κάνουν με την ψυχική υγεία, συνεχίζει να στοχεύει εξειδικευμένα θέματα τα οποία σχετίζονται με το άγχος και την κατάθλιψη.