7ο  Βραβείο σε πανελλαδικό διαγωνισμό ζωγραφικής για μαθητή της Ε’ τάξης του 16ου Δ.Σ. Τρικάλων

Ένας μαθητής της Ε’ Τάξης του 16ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων πήρε το 7ο βραβείο σε πανελλαδικό διαγωνισμό ζωγραφικής. Πρόκειται για τον Θανάση Αλεξίου του Κων/νου.  

Η Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα  με χορηγό επικοινωνίας το «Αθηνόραμα» οργάνωσε και φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά διαγωνισμό ζωγραφικής για τη δημιουργία της επίσημης ευχετήριας κάρτας Χριστουγέννων της Πρεσβείας.

Η ζωγραφιά που θα διακριθεί στο διαγωνισμό θα ταξιδέψει ως κάρτα με τη σφραγίδα της Πρεσβείας, είτε ταχυδρομικά, είτε ως e-card σε πολλούς παραλήπτες για να μεταφέρει τις πιο όμορφες ευχές της χρονιάς.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών και είχε φέτος ως θέμα:

 «Χριστουγεννιάτικα παραμύθια»

Από όλες τις ζωγραφιές πανελλαδικά βραβεύονται οι πρώτες 20, με 1ο  Βραβείο ένα 4ήμερο ταξίδι από τις 16 έως 20 Δεκεμβρίου στο  Κάσελ της Γερμανίας, την πόλη στην οποία οι αδελφοί Γκριμ, οι γνωστοί Γερμανοί συλλέκτες παραμυθιών, έζησαν την πιο παραγωγική τους περίοδο.

Έτσι με προτροπή και καθοδήγηση της καθηγήτριας των Γερμανικών του σχολείου, κας Σοφίας Γκιτέρσου, και την υποστήριξη και ενθάρρυνση της διευθύντριας κας Παπαγεωργοπούλου Γεωργίας, αλλά και όλου του συλλόγου  διδασκόντων, έλαβαν οικειοθελώς μέρος σε αυτόν τον διαγωνισμό 4 μαθητές από την Ε’ τάξη που διδάσκονται γερμανικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα:

Θανάσης και Δημήτρης Αλεξίου, Μανώλης Πολυγένης, Παύλος Κουβέλας

“Θέλουμε να συγχαρούμε όλους τους μαθητές για την συμμετοχή τους. Ιδιαίτερα όμως τον Θανάση Αλεξίου του Κων/νου  για την κατάκτηση της έβδομης θέσης σε αυτόν τον διαγωνισμό, που αποτελεί μια μεγάλη διάκριση! Είναι μεγάλη η επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς πως συμμετείχαν 1443 παιδιά από όλη την Ελλάδα σε αυτόν!

Σύντομα θα λάβει το δώρο του από την Πρεσβεία μέσω ταχυδρομείου!

Είμαστε όλοι, εκπαιδευτικοί και συμμαθητές, περήφανοι για σένα. Μας έδωσες μεγάλη χαρά!

Συγχαρητήρια Θανάση και σε ανώτερα!” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τα βραβευμένα έργα θα στολίσουν κατά τη διάρκεια των γιορτών τον χώρο υποδοχής του Προξενείου της Πρεσβείας.

Τα ονόματα των παιδιών που βραβεύτηκαν και τα έργα τους θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook & Twitter) της Πρεσβείας καθώς και στις ιστοσελίδες www.athinoramatravel.gr και www.athinorama.gr.

ΒΡΑΒΕΙΑ

1ο βραβείο: Ένα 4ήμερο ταξίδι από 16 έως 20 Δεκεμβρίου 2016 του νικητή ή της νικήτριας με τον γονέα ή κηδεμόνα του/της στο Κάσελ (περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα-Φραγκφούρτη μετ’ επιστροφής προσφορά της Lufthansa, το εισιτήριο μεταφοράς Φραγκφούρτη-Κάσελ μετ’ επιστροφής και ξενοδοχείο με πρωινό για 4 διανυκτερεύσεις προσφορά της Πρεσβείας ).

2ο-6ο βραβείο: Δωροεπιταγές αξίας 20 € από το βιβλιοπωλείο NOTOS PLUS στην Αθήνα. Ισχύουν για αγορές από το κατάστημα ή το διαδικτυακό κατάστημα μέχρι τις 31/12/2016.

7ο –20ο βραβείο: Σετ ζωγραφικής