6 τροφές που σίγουρα θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

Θέλετε να χάσετε βάρος, αλλά δεν θέλετε να λιμοκτονήσετε ή να ακολουθήσετε μια αμφιβόλου αποτελεσματικότητας ή επικίνδυνη δίαιτα; Υπάρχουν τροφές που μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν.

Διαβάστε παρακάτω ποιες είναι οι έξι τροφές που μπορούν να επιταχύνουν το μεταβολισμό σας και να αποτρέψουν τη συσσώρευση λίπους.

1. Τουρσί

Ένα μεσαίου μεγέθους αγγουράκι τουρσί έχει μόλις 10 θερμίδες. Έτσι, το σώμα σας θα χρησιμοποιήσει περισσότερες θερμίδες για να το χωνέψει απ’ αυτές που θα πάρει με την κατανάλωσή του. Είναι ένα τέλειο σνακ που μπορείτε να το φάτε σε μεγάλες ποσότητες και θα σας χορτάσει εύκολα.

2. Αυγά

Οι κρόκοι του αυγού περιέχουν βιταμίνη Β12 που βοηθά το σώμα να κάψει λίπος. Επιπλέον τα αυγά είναι πολύ χορταστικά και δεν θα αισθάνεστε πεινασμένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

3. Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι γεμάτο από καλό λίπος που μειώνει την όρεξη και από L-καρνιτίνη, ένα αμινοξύ που βελτιώνει τον μεταβολισμό. Μπορεί να συνοδέψει μεγάλη ποικιλία από σαλάτες ή ακόμα και να απλωθεί πάνω σε ψωμί ολικής αλέσεως και να αποτελέσει ένα σπουδαίο υγιεινό σνακ.

4. Γιαούρτι

Το απλό γιαούρτι είναι πλούσιο σε προβιοτικά που είναι πολύ ευεργετικά για τη βελτίωση της πέψης και τη μείωση του συσσωρευμένου λίπους. Προσθέστε μερικά φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα και θα έχετε ένα σπουδαίο επιδόρπιο. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αντικαταστήσετε άλλα γλυκά που δεν έχουν διατροφικά οφέλη.

5. Τυρί

Είναι ίσως το καλύτερο σνακ που δεν θα συσσωρεύσει λίπος γύρω από τη μέση σας. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία άπαχων αλλά γευστικών τυριών και σίγουρα θα βρείτε αυτό που σας αρέσει.

6. Πράσινο τσάι

Όλοι μιλούν για αυτό το σπουδαίο ρόφημα και τις ευεργετικές επιπτώσεις του στον οργανισμό και όχι άδικα. Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες, που είναι γνωστό ότι βοηθούν να κάψετε λίπος και καφεΐνη, η οποία επιταχύνει το μεταβολισμό.

ΠΗΓΗ : www.medinova.gr