6 συμβουλές για ασφαλέστερο Πάσχα με τα παιδιά σας

6 συμβουλές για ασφαλέστερο Πάσχα με τα παιδιά σας!

 Λαμπάδες και κεριά. Η λαμπάδα είναι το πλέον δημοφιλές αξεσουάρ των ημερών και το πλέον αναμενόμενο δώρο των παιδιών. Ωστόσο χρειάζεται λίγη προσοχή! Δεν αφήνουμε τα κεριά ή τις λαμπάδες να καίγονται, χωρίς επίβλεψη. Τοποθετούμε τις λαμπάδες μακριά από εύφλεκτα υλικά, κουρτίνες, ξύλα, έπιπλα, βιβλία κ.λπ.Προσοχή στις μικρές ηλικίες και στον συνοστισμό  ,υπάρχει κίνδυνος φωτιάς ,ειδικά στην κόμη των  μικρών φίλων μας,καλό είναι σβήσουμε τηνν λαμπάδα εαν είναι απαραίτητο.

Κόκκινα αβγά :Αν βάψετε μόνες σας αβγά θα πρέπει να προσέξετε τα εξής: Οι χρησιμοποιούμενες διακοσμητικές βαφές αυγώννα  είναι οι επιτρεπόμενες από τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών. Για τη διακοσμητικό βάψιμο των αυγών προτείνεται πρώτα η αργή θέρμανση («σε σιγανή φωτιά») και ο βρασμός των αυγών, ώστε να μην σπάσουν κατά το βράσιμο τους, και εισχωρήσει το χρώμα στο εσωτερικό του .Εδώ βέβαια υπάρχει και η λύση των φυτικών βαφών ,χωρίς χρωστικές ουσίες.

Ψησταριές και σούβλες: Τα αναμμένα κάρβουνα και τα πυρωμένα σίδερα αποτελούν αιτία σοβαρών εγκαυμάτων.

Στις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο: Τα παιδιά πρέπει πάντα να κάθονται στο πίσω κάθισμα και σωστά δεμένα. Χρησιμοποιούμε πάντα το κατάλληλο κάθισμα για κάθε παιδί, ανάλογα με το ύψος και το βάρος του.

Σοκολατένια αβγά:Τα παιδιά τα λατρεύουν και συνήθως τα καταναλώνουν πριν ακόμη κι από την Ανάσταση. Γ” αυτό δώστε προσοχή στις προδιαγραφές τους,καθώς και τα παιχνιδάκια που εμπεριέχουν μέσα!

Bεγγαλικά και κροτίδες: Αποφεύγουμε σημεία τα οποία κατά παράδοση ,γίνεται μεγάλη χρήση σε κροτίδες και βεγγαλικά.Εκτός από του κινδύνους από την χρήση τους ,μπορεί το παιδάκι να τρομάξει από τον θόρυβο που δημιουργούν οι κροτίδες.

πηγή : babyradio.gr