6 Πράγματα που μπορούν να καταλάβουν μόνο οι μονογονεϊκές οικογένειες!

Μπορεί να μην το πιστεύετε αλλά υπάρχουν πάρα πολλές οικογένειες που έχουν μόνο έναν γονέα.

Όλοι οι γονείς περνάνε δυσκολίες αλλά τουλάχιστον έχουν ο ένας τον άλλο.Όμως ένας μόνος γονιός αντιμετωπίζει καθημερινές προκλήσεις που σε άλλους γονείς μπορεί να φαίνονται ασήμαντες.

Οι μόνοι γονείς:

Δεν είναι οικονομικά άνετοι.

Το ξέρουμε πως όλοι οι γονείς δυσκολεύονται οικονομικά αλλά οι μόνοι γονείς έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις με εκείνους μόνο έχουν ένα εισόδημα και προσπαθούν να καλύψουν τις ίδιες ανάγκες.

Έχουν διπλό ρόλο.

Σαν μόνος γονιός πρέπει να έχετε και τον ρόλο του πατέρα αλλά και της μητέρας. Πρέπει να μαγειρεύετε, να καθαρίζετε, να φροντίζετε τα παιδιά σας και παράλληλα να επιβάλλετε την τάξη αλλά και να είστε ελαστικοί. Πώς γίνεται αυτό; Μόνο οι μόνοι γονείς μπορούν!

Πρέπει να ζήσουν με το «στίγμα» του μόνου γονιού.

Ενώ είναι μια προσωπική επιλογή το να είστε μόνος γονιός η κοινωνία δυστυχώς πάντα θα σας καταδικάζει που είστε μόνοι. Το χειρότερο από όλα είναι ότι θα κατακρίνει και το παιδί σας.Όμως οι μόνοι γονείς ξέρουν πως να ζήσουν με αυτό το «στίγμα» και πως να το αντιμετωπίσουν αλλά και  να συνεχίσουν.

Αποφασίζουν με τα παιδιά τους.

Ένας μόνος γονιός δεν έχει κάποιον άλλο να τον βοηθήσει με τις αποφάσεις του. Έχουμε πει επανειλημένα πως δεν πρέπει να ρωτάτε την γνώμη των παιδιών σας  αλλά όταν είστε μόνοι σας  τα πράγματα αλλάζουν.Αναγκαστικά θα ζητήσετε και την γνώμη των παιδιών σας  προκειμένου να αποφασίσετε.

Είστε το μοναδικό πρότυπο των παιδιών σας.

Είστε ο μόνος γονιός που βλέπει καθημερινά το παιδί σας.Μπορεί να νομίζετε ότι δεν είναι φυσιολογικό να έχουν μόνο ένα γονιό τα παιδιά σας αλλά στα μάτια τους είστε ο πιο υπέροχος γονιός που υπάρχει.Τα παιδιά σας  έχουν μόνο εσάς και πιστεύουν στις δυνατότητές σας όσο και να αμφιβάλλετε.Εσείς είστε το μόνο τους στήριγμα .

Χρειάζεστε απεγνωσμένα κάποιον να μιλήσετε.

Μερικές φορές όλα αυτά που έχετε να κάνετε είναι τόσα πολλά και εσείς μόνοι σας. Έρχονται και θα έρθουν στιγμές που θα θέλετε απλά να μιλήσετε σε κάποιον για να πείτε αυτό που νιώθετε. Μην αφήνετε τις μέρες να περνούν και απλά μιλήστε σε κάποιον φίλο ή συγγενή.

πηγή : babyradio.gr- Κατερίνα Π.