6 χρήσεις της μεμβράνης που δεν φανταζόσασταν

H γνωστή χρήση της μεμβράνης που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας, είναι για να καλύπτουμε ή να τυλίγουμε διάφορα τρόφιμα. Πολύ χρήσιμη και απαραίτητη για κάθε κουζίνα, σωστά; Τι θα λέγατε εάν σας έλεγα οτι η γνωστή μεμβράνη έχει και άλλες 6 χρήσεις που ούτε καν τις έχετε φανταστεί;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μεμβράνη για…

  1. Να αφαιρέσετε αυτοκόλλητα από τοίχους και τζάμια. Βρέξτε με μια πετσέτα το αυτοκόλλητο, σκουπίστε το και μετά κολλήστε την μεμβράνη πάνω του. Τραβήξτε το και… βουαλά!
  2. Να κάνετε τον τοίχο σας  «σπατουλαριστό». Αφού βάψετε τον τοίχο απλώσετε την μεμβράνη ενώ είναι φρεκοβαμμένος ακόμη και αφήστε την για λίγα λεπτά. Έπειτα τραβήξτε προσεκτικά. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!
  3. Ως αεροστόπ. Η μεμβράνη είναι διαφανής και δεν φαίνεται σε όποια επιφάνεια  και να την βάλετε. Τοποθετήστε την στα κενά της μπαλκονόπορτας για να μην μπαίνει αέρας από εκεί και να προστατευτείτε από το κρύο!
  4. Να αποθηκεύετε αιχμηρά αντικείμενα χωρίς φόβο. Τα αιχμηρά αντικείμενα όπως ψαλίδια και μαχαίρια μπορείτε να τα αποθηκεύσετε κανονικά στο συρτάρι σας αν σκεπάσετε τις πάνω άκρες τους με μεμβράνη.
  5. Να διατηρείτε το ράφι του ψυγείου  καθαρό. Στρώστε μεμβράνη στο κάτω μέρος των ραφιών ή των συρταριών και από πάνω τοποθετήστε τα τρόφιμα σας. Μόλις λερώσει το αφαιρείτε και χρησιμοποιείτε ένα καθαρό!
  6. Να καλύπτετε τα καλλυντικά σας να μην στάξουν. Σε όλους μας έχει συμβεί να στάζουν τα καλλυντικά μας ή τα σαμπουάν μας σε τσάντες ή σε βαλίτσες όταν ταξιδεύουμε. Βάλτε ένα κομμάτι μεμβράνη κάτω από το καπάκι του μπουκαλιού και σφινώστε την με το καπάκι. Είστε έτοιμοι!

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

πηγή :http://babyradio.gr/special-tips/6-chrisis-tis-memvranis-pou-den-fantazosastan/