Μix θαλασσινών με πιλάφι

Ψάχνοντας στα κιτάπια μου για νηστίσιμες συνταγούλες που θα χρειαστώ, βρήκα μία δική μου, που είναι εύκολη, γρήγορη και πολύ οικονομική…

Υλικά για το mix θαλασσινών :

Mix θαλασσινών με μύδια, χταποδάκι, γαρίδες και σουρίμι

πιπεριές

baby κρεμμυδάκια

ξερό κρεμμύδι

σκόρδο

αλάτι

πιπέρι

κάρυ

λίγο ούζο

χυμό ντομάτας

Εκτέλεση :

Αχνίζουμε λίγο τα υλικά (το Mix θαλασσινών με μύδια, χταποδάκι, γαρίδες και σουρίμι, συν πιπεριές και baby κρεμμυδάκια) σε νερό που κοχλάζει και τα σουρώνουμε.
Σωτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο και  καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και μπόλικο κάρυ.
Προσθέτουμε το mix θαλασσινών και σβήνουμε με ουζάκι.
Ρίχνουμε λίγο χυμό ντομάτας με ελάχιστο ζεστό νεράκι και βράζουμε για λίγα μόνο λεπτά ώσπου να χυλώσει η σάλτσα.
Συνοδεύουμε με πιλάφι από ρύζι κίτρινο ή μπασμάτι ή πλιγούρι (σπασμένο στάρι).

Υλικά για το πιλάφι:

ρύζι κίτρινο ή μπασμάτι ή πλιγούρι (σπασμένο στάρι)

κρεμμύδι

κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης

Εκτέλεση για το πιλάφι :
Σωτάρουμε κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης.  Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι πλιγούρι ή ρύζι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με δύο φλιτζάνια νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να χυλώσει.
Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε 20 λεπτά να τραβήξει τα υγρά.
Σημείωση : Στη φωτογραφία, το πιλάφι είναι φτιαγμένο με πλιγούρι. ‘Ηταν τέλειο…
Τις οδηγίες για να το χρησιμοποιήσω, μου τις έδωσε η Argiro Porpatoneli.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μaria Chatzisimou.