5 Λόγοι για να πίνει το παιδί σας , γάλα κάθε μέρα

Θα μου πείτε πως κάτι σας είπα τώρα, αλλά τώρα τελευταία κυκλοφορούν πολλά δημοσιεύματα που κατηγορούν το γάλα και υποστηρίζουν πως δεν βοηθάει σε τίποτα τα παιδιά αλλά ούτε και τους ενήλικες.

Τάσσονται λοιπόν υπέρ άλλων σκευασμάτων κατηγορώντας την αξία του γάλακτος.Δεν είμαι εδώ για να κατηγορήσω κανέναν, αλλά  υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πίνει γάλα το παιδί σας και σίγουρα είναι παραπάνω από 5 αλλά δεν θέλω να σας κουράσω!

Σας παρουσιάζω λοιπόν 5 λόγους για τους οποίους πρέπει να πίνει το παιδί σας γάλα:

Το γάλα είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη του εγκεφάλου.Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο. Ανεξάρτητα  από την ηλικία  κάθε παιδιού  το γάλα βοηθάει στην όχι μόνο στην εγκεφαλική ανάπτυξη αλλά και στην ανάπτυξη των νευρικών απολήξεων.

Χτίζει υγιή και δυνατά οστά.Η υγεία των οστών καθορίζεται από  3 παράγοντες: Από την φυσική άσκηση, την γενετική και το ασβέστιο. Το γάλα περιέχει τεράστιες ποσότητες ασβεστίου και η συχνή πρόληψή του προστατεύει από δυσλειτουργίες και τραυματισμούς των οστών.

Είναι απαραίτητο για την υγεία των δοντιών.Το γάλα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης πλάκας και τερηδόνας αλλά και της αλλοίωσης των δοντιών.

Προσφέρει τρομερή ενυδάτωση. Με την συνεχή κίνηση τα παιδιά είναι λογικό να αφυδατώνονται πιο γρήγορα και το γάλα είναι η λύση ειδικά τις ημέρες που έχει περισσότερη ζέστη.

Δίνει τρομερά επίπεδα ενέργειας στο παιδί σας. Εκτός από το ασβέστιο, το γάλα περιέχει φώσφορο, πρωτεϊνες, βιταμίνη Α και Β. Το γάλα βελτιώνει το ανοσοποιητικό και τα επίπεδα ενέργειας όταν το παιδί σας νιώθει να κουράζεται.

Ώρα για ένα ποτήρι δροσερό γάλα λοιπόν!

πηγή :babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα