5 Έξυπνα tip για παιδιά που μοιράζονται ένα δωμάτιο

Το να μοιράζονται δυο αδέρφια ένα δωμάτιο σίγουρα βοηθάει στην ανάπτυξη ενός ιδιαίτερου δεσμού μεταξύ τους. Φαντάζεστε όμως τα παιδιά να μην θέλουν να κάνουν τα ίδια πράγματα ταυτόχρονα; Κάποιες έξυπνες τακτικές μπορούν να σας λύσουν τα χέρια!

1. Διαίρει και Βασίλευε

Εάν τα παιδιά μοιράζονται ένα μεγάλο δωμάτιο μπορείτε να το χωρίσετε με μεγάλα διαχωριστικά ράφια. Έτσι θα δημιουργήσετε δυο ανεξάρτητες περιοχές. Επίσης με αυτό τον τρόπο, δημιουργείτε έξτρα αποθηκευτικό χώρο. Εάν ο χώρος είναι μικρός χρησιμοποιήστε κάποια κουρτίνα.

2. Ώρα βαψίματος

Συχνά λέγεται πως το βάψιμο είναι ο φθηνότερος τρόπος να μεταμορφώσεις ένα χώρο και αυτό είναι αλήθεια, ειδικά όταν θέλετε να χωρίσετε ένα χώρο σε δυο, μιας και μπορείτε να διαλέξετε δυο διαφορετικά χρώματα.

3.  Έξυπνα κουτιά

Τα κουτιά ποτέ δεν είναι αρκετά. Μπορούν να φανούν χρήσιμα στην φύλαξη παιχνιδιών και όχι μόνο.Διάλεξε διαφορετικά σχέδια και χρώματα για το κάθε παιδί.

4. Οι Κουκέτες

Οι κουκέτες είναι μια κλασική ιδέα για εξοικονόμηση χώρου και υπάρχουν αρκετά υπέροχα σχέδια στην αγορά. Πολλές από τις κουκέτες έχουν έξτρα αποθηκευτικό χώρο.

5. Η επιλογή των παιδιών

Μπορεί να έχεις στο μυαλό σου να φτιάξεις την τέλεια κρεβατοκάμαρα για τα παιδιά σου αλλά καλό θα ήταν να αφήσεις τους κατοίκους του δωματίου να βάλουν και τις δικές τους πινελιές. Χαρούμενα παιδιά, χαρούμενο σπίτι!

 Photo Credit: chompsy.com

Πηγή: mommyandthecity.gr