300 οικογένειες και 600 παιδιά έχουν βοηθηθεί στην περιοχή της Θεσσαλίας από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Τριακόσιες (300) οικογένειες και εξακόσια (600) παιδιά, έχουν βοηθηθεί στην περιοχή της Θεσσαλίας, από το «Χαμόγελο του Παιδιού» που λειτουργεί τους τελευταίους μήνες γραφείο στη Λάρισα. Η βοήθεια βέβαια, προσφέρεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, κάτι που συζητήθηκε εκτενώς και στη συνάντηση που είχαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, με τα στελέχη του εθελοντικού οργανισμού. Την αντιπροσωπεία απάρτιζαν ο συντονιστής του «Χαμόγελου του Παιδιού» στη Θεσσαλία κ. Γρηγόρης Λιογγαρίδης, η συντονίστρια Βορείου Ελλάδας κ. Βάσω Πετρίδου και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Στη συνάντηση τους, επισημάνθηκε η διαρκής και εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ τους, ενώ υπογραμμίστηκε ότι τα στοιχεία είναι εξόχως ενθαρρυντικά καθώς ήδη έχει προσφερθεί βοήθεια σε τόσες πολλές οικογένειες και παιδιά, ενώ ταυτόχρονα το γραφείο της Λάρισας, έχει ανταποκριθεί συνολικά σε πάνω από 150 αιτήματα.

Τα στελέχη του «Χαμόγελου του Παιδιού» ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για τη διαρκή και πολυεπίπεδη συνεργασία από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του παραρτήματος στη Λάρισα, ενώ εστίασαν στη μεγάλη ανάγκη περαιτέρω στήριξης από οποιονδήποτε μπορεί να βοηθήσει το έργο του «Χαμόγελου του Παιδιού» στη δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα και η κοινωνία μας.

Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός σημείωσε μετά το πέρας της επίσκεψης τα εξής: «Το Χαμόγελο του Παιδιού, αποτελεί έναν εθελοντικό οργανισμό, που επιτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, κάνοντας πράξη την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών.

Ιδιαίτερα σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία όπου οι πολίτες και η κοινωνία μας έχει υποστεί ζημιά από την κρίση, η αποστολή αυτή αποκτά μείζονα σημασία και στην αποστολή αυτή αποτελεί αυτονόητο χρέος για όλους μας να συνδράμουμε.

xamogelo toy paidioyΗ Περιφέρεια Θεσσαλίας πέραν των ίδιων πρωτοβουλιών και δράσεων για την υποστήριξη των συμπολιτών μας που πλήγονται περισσότερο από αυτή την κατάσταση και έχουν άμεση ανάγκη, στηρίζει και συνεργάζεται με κάθε τρόπο και όλες της τις δυνάμεις με εθελοντικούς οργανισμούς και φορείς που πράττουν το ίδιο.

Αποτέλεσε λοιπόν ευχής έργο η λειτουργία του παραρτήματος στη Λάρισα και τη Θεσσαλία αφού τα αποτελέσματα της βοήθειας που έχει προσφέρει σε μόλις μερικούς μήνες είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Αυτός είναι και ένας επιπρόσθετος λόγος για εμάς, να βρισκόμαστε διαρκώς σ’ αυτή την προσπάθεια».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ