3 λάθη που κάνετε στο πρωινό και παίρνετε κιλά

Το πρωινό είναι αδιαμφισβήτητα το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Μας δίνει ενέργεια, αυξάνει την εγρήγορση και βελτιώνει τα επίπεδα συγκέντρωσης.

Ωστόσο εάν δεν κάνουμε σωστές επιλογές, ίσως καταναλώσουμε προϊόντα που προκαλούν το αντίθετο από αυτό που θέλουμε: παχυσαρκία, υποσιτισμό και ακόμα περισσότερη πείνα.

Εξάλλου δεν είναι ασυνήθιστο για πολλούς να φορτώσουν τον οργανισμό τους με τρόφιμα φτωχά σε θρεπτικά συστατικά και πλούσια σε θερμίδες, με αποτέλεσμα να νιώθουν κουρασμένοι και να έχουν κακή διάθεση.

Γι αυτό λοιπόν παρακάτω θα δούμε 3 λάθη που κάνουν οι περισσότερο στο πρωινό γεύμα και παίρνουν κιλά. 

Λάθος 1: Φτιάχνετε smoothie και δεν σας ενδιαφέρει τι βάζετε. 

Μπορεί τα smoothies να είναι υγιεινά, όμως μπορεί να μετατραπούν και σε θερμιδικές βόμβες. Αν λοιπόν δεν υπολογίζετε τα υλικά που χρησιμοποιείτε για να φτιάξετε το πρωινό σας smoothie, θα καταλήξετε με παραπανήσια κιλά.

Ποια είναι η καλύτερη λύση; Πρέπει να υπολογίζετε τις μερίδες ακόμα και στα φρούτα, γιατί ένα μέτριο φρούτο έχει περίπου 60 θερμίδες. Επίσης αν σας αρέσει να βάζετε αβοκάντο ή φυστικοβούτυρο πρέπει να είστε προσεκτικοί στην ποσότητα δεδομένου ότι και τα δυο, αν και υγιεινά περιέχουν αρκετές θερμίδες.

Λάθος 2: Δεν διαβάζετε τις ετικέτες τροφίμων. 

Πριν επιλέξετε ένα τρόφιμο είναι σημαντικό να διαβάζετε τα συστατικά και τις θερμίδες που έχει. Για παράδειγμα εάν κάθε πρωί τρώτε δημητριακά, αλλά δεν διαβάζετε τι περιέχουν, μπορεί να παίρνετε περιττές θερμίδες λόγω της ζάχαρης.

Λάθος 3: Βάζετε ζάχαρη και κρέμα γάλακτος στον καφέ μου. 

Μπορεί ο καφές να μην έχει θερμίδες, όμως μια λάθος επιλογή τον μετατρέπει σε θερμιδική βόμβα. Αν τον πίνετε γλυκό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο γλυκαντικό ή να βάζετε κανέλα ώστε να έχει μια επιπλέον γεύση.

Το κλειδί στην υγιεινή διατροφή δεν είναι ή όλα ή τίποτα, αλλά το μέτρο. Στην ουσία θα πρέπει να τρώτε, ξεκινώντας από το πρωί, μόνο όση τροφή χρειάζεται το σώμα σας. Στο τέλος κάθε γεύματος θα πρέπει να νιώθετε ικανοποιημένοι αλλά όχι φουσκωμένοι. Το μυστικό για να μην πάρετε κιλά είναι να υιοθετήσετε μια διατροφή που μπορείτε να διατηρήσετε στη ζωή σας και όχι μόνο για μερικές εβδομάδες.

ΠΗΓΗ: www.newsitamea.gr

πηγή :https://www.giatros-in.gr/2021/01/31/3-lathi-poy-kanete-proino-pairnete-kila/