3 φεστιβάλ στη Ρόδο για να έχετε κατά νου (Για αυτό το Σεπτέμβρη και όχι μόνο)

Ρόδος, ένα νησί με ξεχωριστή αισθητική και ατμόσφαιρα, που αποτελεί αγαπημένο προορισμό πολλών ανθρώπων. Πέρα όμως απ’ τους μεσαιωνικούς δρόμους, τις πανέμορφες παραλίες και την ξέφρενη νυχτερινή ζωή, το νησί προσφέρει και διαφορετικές εκδηλώσεις. Σήμερα λοιπόν, θα δούμε τρία φεστιβάλ για να έχετε κατά νου, για την επόμενη επίσκεψή σας στο νησί. Φαγητό, κλασική μουσική και γρήγορα αυτοκίνητα! Η Ρόδος προσφέρει events για κάθε γούστο! Και αν σκέφτεστε πώς μπορεί κάποιος να μετακινηθεί στο νησί των ιπποτών, η ενοικίαση αυτοκινήτου στη Ρόδο αποτελεί πάντα μια καλή επιλογή. Πάμε λοιπόν να δούμε ποια είναι αυτά τα φεστιβάλ!

Rhodes Street Food Festival

Τα φεστιβάλ φαγητού, είναι σίγουρα events που λατρεύει κάθε foodie αλλά και κάθε άνθρωπος που του αρέσει να εξερευνεί γεύσεις. Ποιος δεν αγαπάει άλλωστε το καλό φαγητό; Ειδικά όταν συνοδεύεται από παλμούς γιορτής με μουσική και χαμόγελα. Και το νησί των ιπποτών, φιλοξενεί το δικό του food event, προσφέροντας μέρες γεμάτες γεύση, μουσική και μοναδικές στιγμές!

To Rhodes Street Food Festival, διεξάγεται για πάνω από μια χρονιά στη Ρόδο. Οπότε, αν σκοπεύετε να επισκεφτείτε το νησί και σας αρέσει το φαγητό, δεν είναι αργά. Συγκεκριμένα, το φετινό street food φεστιβάλ του νησιού των ιπποτών, το 5το δηλαδή, θα διεξαχθεί απ’ τις 17 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 20 στο Μανδράκι της Ρόδου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και όσοι επισκεφτούν το φεστιβάλ, θα μπορέσουν να απολαύσουν 4 μέρες γεμάτες φαγητό αλλά και μουσική από τοπικούς Djs. Τοπικές λιχουδιές, χορτοφαγικές επιλογές, μπόλικο street food και άλλα πολλά, σε μια γιορτή φαγητού για όλους. Αν φέτος λοιπόν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στην όμορφη Ρόδο, μη διστάσετε να κάνετε μια στάση για να γευτείτε λίγο απ΄το street food της!

Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου, ξεκίνησε το 2007 και από τότε, διεξάγεται κάθε χρόνο στο νησί. Το φεστιβάλ έχει επίκεντρο την όπερα και την κλασική μουσική, μαζί με διάφορα crossover σχήματα αλλά και μοναδικά show.

Πραγματοποιείται στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, οπότε, το μέρος ενισχύει έντονα την ατμόσφαιρα του φεστιβάλ και χρωματίζει τις μέρες με πινελιές από μια άλλη εποχή.

Όσοι παρακολουθήσουν το φεστιβάλ, θα απολαύσουν διακεκριμένους καλλιτέχνες και ορχήστρες σε ένα event που έχει αναγνωριστεί ως ένας απ’ τους πιο επιτυχημένους θεσμούς στην ελληνική περιφέρεια.  Συγκεκριμένα, φέτος θα διεξαχθεί το 14το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου, από τις 7 έως τις 13 Σεπτεμβρίου. Μεσαιωνική απόχρωση και μοναδικά performance λοιπόν σε ένα φεστιβάλ “κρεσέντο” για τους λάτρεις της κλασικής μουσικής και όχι μόνο.

Festival of Speed

Το όνομα τα λέει όλα! Ένα φεστιβάλ με επίκεντρο την ταχύτητα για τους λάτρεις της οδήγησης και των αυτοκινήτων. Αν ο μηχανοκίνητος αθλητισμός σας προκαλεί έντονα συναισθήματα, τότε θα λατρέψετε το συγκεκριμένο φεστιβάλ. Supercars σε μοναδικές στιγμές και οδηγοί που δαμάζουν την ταχύτητα και τους τέσσερις τροχούς, θα προσφέρουν έντονο θέαμα σε επισκέπτες και ντόπιους.

Φέτος, το 2021, το φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 17 Σεπτέμβρη και θα “κλείσει τις μηχανές” του στις 19. Για τρεις δηλαδή ημέρες, αφιερωμένες στην ταχύτητα και την οδήγηση! Αν σκοπεύετε να επισκεφτείτε το νησί των ιπποτών και αγαπάτε τα γρήγορα αυτοκίνητα, τότε η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι μια καλή ευκαιρία να βιώσετε από κοντά τη μαγεία των supercars.

Η Ρόδος όπως βλέπετε, είναι ένα μέρος που μπορεί να προσφέρει πολλές διαφορετικές στιγμές σε διαφορετικούς ανθρώπους. Το σίγουρο είναι ότι θα είναι όλες μοναδικές. Τα παραπάνω φεστιβάλ, έχουν καθιερωθεί, και πραγματοποιούνται για πάνω από μια χρονιά στο νησί. Οπότε, αν σχεδιάζετε να επισκεφτείτε το όμορφο νησί των ιπποτών, μη διστάσετε να ρίξετε μια ματιά για να δείτε σε ποιες εκδηλώσεις μπορείτε να πάτε.

Και επειδή η άνεση στις διακοπές, που ξεφεύγουμε απ’ τα συνηθισμένα είναι σημαντική, με ενοικίαση αυτοκινήτου απ’ την Kalithea Rent a Car, μπορείτε να μετακινηθείτε άνετα και με ασφάλεια στο νησί, δημιουργώντας τις ομορφότερες εμπειρίες.