H κορυφαία αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung αποθεώνει τα Μετέωρα, τα Τρίκαλα και τα Ζαγοροχώρια

«Ύμνο» στην άγνωστη, ορεινή πλευρά της Ελλάδας κάνει η αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung σε πρόσφατο δημοσίευμά της, προτείνοντας μία απόδραση πέρα απ’ όλα τα κλισέ. Ειδικότερα, τα Μετέωρα, τα Τρίκαλα και τα Ζαγοροχώρια μάγεψαν την Αυστριακή συντάκτρια Brigitte Egger, που επισκέφθηκε τον προηγούμενο μήνα τη χώρα μας, στο πλαίσιο ενός press trip που διοργάνωσε η Trésor Hotels & Resorts σε συνεργασία με την Marketing Greece.

«Νησιά, παραλίες, ταβέρνες, λευκά σπίτια με γαλάζιες πόρτες και παραθυρόφυλλα, αρχαία μνημεία. Αυτές είναι οι διακοπές που γνωρίζουμε και αγαπάμε στην Ελλάδα. Ωστόσο, όταν προγραμματίζουμε τις διακοπές μας δε λαμβάνουμε υπόψιν το γεγονός ότι είναι μια χώρα που καλύπτεται κατά 79,7% από βουνά», επισημαίνει χαρακτηριστικά η συντάκτρια, καταλήγοντας ότι αρκεί μια επίσκεψη στα μοναδικά Μετέωρα και την ορεινή περιοχή του Ζαγορίου για να διαπιστώσει κανείς τι χάνει με αυτήν την παράλειψη.

Αρχικά η συντάκτρια ταξιδεύει τους αναγνώστες της ως τα Τρίκαλα, την πρώτη πόλη που επισκέφθηκαν οι δημοσιογράφοι, φιλοξενούμενοι από το εκπληκτικό ξενοδοχείο Ananti City Resort. Όπως τονίζεται, η πόλη των Τρικάλων, η μοναδική πόλη της Ελλάδας  που είναι χτισμένη στις όχθες ενός ποταμού, χαρακτηρίζεται από το νότιο ταμπεραμέντο και στον κεντρικό πεζόδρομο θα βρει κανείς αναρίθμητες καφετέριες αλλά και ταβέρνες όπου μπορεί να απολαύσει τοπικές λιχουδιές και τσίπουρο υπό τους ήχους του μπουζουκιού.

Την ίδια ώρα, τα «εξωπραγματικά» Μετέωρα, που «μοιάζουν σχεδόν να επιπλέουν στον αέρα» μάγεψαν την Αυστριακή συντάκτρια, η οποία περιγράφει την εκπληκτική ομορφιά των «σκαρφαλωμένων» μοναστηριών αλλά και τη μοναδική εμπειρία πεζοπορίας που βίωσε ως το «Μεγάλο Μετέωρο» με την Trekking Hellas.

Ως “μοναχικά” και με μια εκπληκτική “άγρια” ομορφιά περιγράφει η Αυστριακή συντάκτρια τα Ζαγοροχώρια, το δεύτερο σταθμό του ταξιδιού των δημοσιογράφων, στα οποία φθάνει κανείς «ακολουθώντας μια διαδρομή με περιπετειώδεις στροφές πάνω από την Πίνδο». «Το όνομά τους προέρχεται από τα σλαβικά, σημαίνει «πίσω από τα βουνά» και ταιριάζει ακριβώς στα περισσότερα από 45 χωριά που είναι χτισμένα ανάμεσα στο Μονοδένδρι, τον Βίκο και το Πάπιγκο. Τα πιο απομακρυσμένα από αυτά, όπως είναι το Μικρό Πάπιγκο, στα χιλιάδες χρόνια ιστορίας τους δε βίωσαν ποτέ «κατοχή» ούτε από τους Τούρκους ούτε από τους ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Η συντάκτρια αναφέρεται στην  «αμετάβλητη» για αιώνες ζωή των αγροτών και των βοσκών στην περιοχή, οι οποίοι τη δεκαετία του ’60 ακολούθησαν το «δελεαστικό κάλεσμα για τη «χρυσή» Δυτική Ευρώπη» για να επιστρέψουν ξανά, εκμεταλλευόμενοι τις γλωσσικές τους δεξιότητες, ως ξεναγοί και ιδιοκτήτες ξενώνων ή εστιατορίων. Στη συνέχεια, περιγράφεται η εκπληκτική εμπειρία rafting που είχαν οι δημοσιογράφοι στον Βοϊδομάτη, τον καθαρότερο ποταμό της Ευρώπης, αλλά και η μοναδική γνωριμία τους με το φαράγγι του Βίκου, που έχει μπει στο ρεκόρ Γκίνες ως το βαθύτερο φαράγγι του κόσμου σε σχέση με το πλάτος του, εμπειρίες που είχαν τη δυνατότητα να βιώσουν με την Alpine Zone.

Έπειτα από μια γεμάτη ημέρα, η συντάκτρια περιγράφει τη χαλαρωτική εμπειρία ενός μασάζ ή Jacuzzi στο spa του Μικρό Πάπιγκο 1700 Hotel & Spa, του εκπληκτικού ξενοδοχείου στο χωριό Μικρό Πάπιγκο που φιλοξένησε τους δημοσιογράφους.

«Για όσους θέλουν κάτι περισσότερο από πεζοπορία, χαλάρωση και το εξαιρετικό σπιτικό φαγητό της ταβέρνας, μπορούν έπειτα από μια κουραστική ξενάγηση στο φαράγγι του Βίκου, να απολαύσουν ένα μασάζ ή ένα τζακούζι στο κομψό spa του ξενοδοχείου, ενώ απολαμβάνουν την πανοραμική θέα από τις τζαμαρίες, καθώς και να γευτούν παραδοσιακά ψητά που εξευγενίζονται με μοντέρνα υλικά όπως σπόρους chia και goji berries».

«Αναμφισβήτητα, αυτές είναι ελληνικές διακοπές πέρα από όλα τα κλισέ που εμπεριέχουν νησί, ρετσίνα και σουβλάκι, και σίγουρα όχι λιγότερο όμορφες», καταλήγει το δημοσίευμα.

Τέλος, η συντάκτρια ευχαριστεί τα ξενοδοχεία Ananti City Resort και Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa, τη Marketing Greece, την Aegean Airlines, την Trekking Hellas, την Alpine Zone, το οινοποιείο Τσιλιλή, καθώς  και τα εστιατόρια Μετεώρων Πανόραμα στα Μετέωρα, Λαδοφάναρο στα Τρίκαλα, Μαργαρίτες και Αστράκα στα Ζαγοροχώρια.

Επισημαίνεται ότι από τις 23 έως τις 27 Απριλίου, η δημοσιογραφική αποστολή που εκπροσωπεί μερίδα σημαντικών ευρωπαϊκών ΜΜΕ μαγεύτηκε από τη φυσική ομορφιά των Μετεώρων, των Τρικάλων και του Ζαγορίου, καθώς και από την εκπληκτική φιλοξενία των πολυτελών ξενοδοχείων Ananti CityResort και Μικρό Πάπιγκο 1700 Hotel & Spa, τους δύο boutique θησαυρούς της πολύτιμης συλλογής της Trésor. Παράλληλα, οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν αυθεντικές τοπικές εμπειρίες που διοργανώνει η Trésor και προσφέρει στους φιλοξενούμενούς της, όπως πεζοπορία στα επιβλητικά Μετέωρα, επίσκεψη στο οινοποιείο Τσιλιλή και rafting στα γαλαζοπράσινα νερά του Βοϊδομάτη.

πηγή : blog.tresorhotels.com