1η ΤΟΜΥ: Αναγκαιότητα σε όλες τις ηλικίες η διενέργεια εμβολιασμού

Για την αναγκαιότητα και τη σημασία του εμβολιασμού στην προστασία της υγείας όλων μας, ενημέρωσαν το κοινό εργαζόμενοι της 1ης ΤΟΜΥ Τρικάλων. Η δράση αναπτύχτηκε από τις επισκέπτριες Υγείας της 1ης ΤΟΜΥ Κατσαρού Ευθυμία και Πρεβεδουράκη Σοφία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εμβολιασμού 2024. Στόχευε στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον εμβολιασμό.

Το φετινό σύνθημα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εμβολιασμού του ΠΟΥ είναι «Προλαμβάνω-Προστατεύω-Ανοσοποιώ» που στόχο έχει να αυξήσει την εμβολιαστική κάλυψη σε παιδιά και ενήλικες, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του εμβολιασμού για την διατήρηση της υγείας τους.

Πέρα από την προστασία του ατόμου, οι εμβολιασμοί συνεισφέρουν στη δημιουργία ενός πιο ασφαλούς και ανθρώπινου περιβάλλοντος για όλους μας.

Κάθε χρόνο περίπου 2 με 3 εκατομμύρια  θάνατοι αποτρέπονται με την υλοποίηση των εμβολιαστικών προγραμμάτων σε όλο τον κόσμο.

Το παρόν έργο πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Θεσσαλίας.