Όλες οι τάσεις για τη νέα σεζόν βρίσκονται εδώ

Οι πιο hot τάσεις της σεζόν βρίσκονται όλες εδώ! Ενημερωθείτε και δείτε τι θα «φορεθεί» φέτος στη διακόσμηση περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Φέτος πιο πολύ από ποτέ η διακόσμηση εμπνέεται από τη φύση. Το φυσικό στοιχείο στον προσωπικό μας χώρο βοηθάει στην ψυχική μας υγεία και κάνει το χώρο μας να μοιάζει πιο ζεστός και φιλόξενος. Αυτό κάνει τη διακόσμηση ακόμα πιο εύκολη και οικονομική για εσάς μιας και μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε ακολουθώντας απλώς τις συμβουλές μας.

ΥΦΑΣΜΑΤΑ

Μονόχρωμα

Μοτίβα

Τα φλοράλ παραμένουν και φέτος στο προσκήνιο καθώς και τα γεωμετρικά αλλά σε μια πιο τρισδιάστατη εκδοχή καθώς και σε μεγαλύτερη ποικιλία σχεδίων πολύχρωμων και μη. Πολλά από αυτά θα μας θυμίζουν εικόνες από τα παιδικά μας χρόνια στο σπίτι της γιαγιάς. Μια τάση που ξεκίνησε το καλοκαίρι και θα τη βλέπουμε και το χειμώνα είναι τα υφάσματα που έχουν print εικόνες από το φυσικό περιβάλλον.

DO: Η σεζόν απαιτεί να κάνετε μίξη μονόχρωμων υφασμάτων και υφασμάτων με μοτίβα.

Αυτή είναι η Μόδα στη Διακόσμηση για Αυτό το Φθινόπωρο!

Ανακατέψτε μονόχρωμα υφάσματα και υφάσματα με μοτίβο.

Ένας πολύ στιλάτος τρόπος για να το κάνετε, όχι μόνο εάν έχετε παράθυρο αλλά και στις μπαλκονόπορτες, είναι να κρεμάσετε ένα roll top με μοτίβο στο ύφασμά του και εξωτερικά να κρεμάσετε μια μονόχρωμη κουρτίνα με έντονο χρώμα ή το αντίστροφο.

DO: Συνδυάστε μοτίβα σε διαφορετικές επιφάνειες. Άλλο μοτίβο στην κουρτίνα, άλλο στο πατάκι, άλλο στο μαξιλάρι της καρέκλας και άλλο στην ταπετσαρία. Δεν υπάρχει κανόνας για το πώς να τα συνδυάσετε μιας και δεν θα χρειαστεί και αυτό είναι που μας αρέσει.

Συνδυάστε μοτίβα σε διαφορετικές επιφάνειες.

DON’T: Αποφύγετε τα μεγάλα μοτίβα καθώς και την μίξη τους στους μικρούς χώρους και επιλέξτε υφάσματα με πολύ μικρά μοτίβα και με όχι πάνω από 2 χρώματα για να μην τονίζουν τα λίγα τετραγωνικά του σπιτιού σας. Όσο για τη μίξη των μοτίβων αποφύγετέ την εάν το σπίτι σας είναι πολύ μικρό.

ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑ

Δεν θα Πιστεύετε σε ποια 5 Σημεία Μπορείτε να Βάλετε Ταπετσαρία!

Οι ταπετσαρίες που θα δώσουν μια μεγάλη αλλαγή στη διακόσμησή σας, μεταμορφώνοντας εντελώς το χώρο σας είναι:

DO: Ζητήστε από έναν μαραγκό να σας φτιάξει 2 μεγάλες κορνίζες και ντύστε το εσωτερικό τους με ταπετσαρία. Ακόμα και αν δεν έχετε καμία είδους διακόσμηση στο χώρο, αυτό θα είναι αρκετό για να κάνει τον χώρο σας να φαίνεται πλούσιος.

Με μια ταπετσαρία κάντε τη διαφορά.

DON’T: Εναλλακτικά εάν ο χώρος σας είναι μικρός ή αρκετά χαμηλοτάβανος, φτιάξτε μια μεγάλη κορνίζα και τοποθετήστε την κάθετα παράλληλα με τον καναπέ σαν ένα μεγάλο κάδρο.

ΑΧΡΩΜΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

Η διακόσμηση με τη χρήση των ίδιων χρωμάτων σε διαφορετική απόχρωση είναι ιδανική για ένα σίγουρο αισθητικά αποτέλεσμα και ιδανική για μικρούς χώρους.

ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΥΦΗ

DO: Εάν ο χώρος σας είναι μικρός και δεν φωτίζεται φυσικά όσο θα θέλατε, διακοσμήστε με κύριο χρώμα το λευκό και συνδυάστε με τις πολύ ανοιχτές αποχρώσεις του εκρού. Εάν υπάρχει κοντά στον χώρο μπαλκονόπορτα ή παράθυρο το φυσικό φως θα αντανακλάται στο υπόλοιπο σπίτι μέσω των λευκών αποχρώσεων. Για να αποκτήσει ενδιαφέρον παίξτε με τις υφές των υφασμάτων και των υλικών.

Συνδυάστε το λευκό με το εκρού.

DON’T: Αποφύγετε τον ψυχρό φωτισμό του χώρου και προτιμήστε ζεστές αποχρώσεις στις λάμπες με ποικιλία από φωτιστικά δαπέδου και κεριά για να ζεστάνετε και να μαλακώσετε οπτικά τον χώρο.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΟΤΙΒΟ 

DO: Βασιστείτε σε ένα απλό μπεζ που είναι ό,τι πιο γήινο όπως απαιτούν οι τάσεις για αυτή τη σεζόν και μπλέξτε μοτίβα πάνω στην ίδια παλέτα χρωμάτων. Γεωμετρικά, ανατολίτικα, φλόραλ είναι μερικές από τις επιλογές που έχετε. Μην σας απασχολεί τόσο το σχέδιο όσο να είναι στις αποχρώσεις των υπόλοιπων αντικειμένων. Η μίξη διαφορετικών στιλ είναι ακόμα στη μόδα και θα δώσει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στον χώρο σας.

Το μπεζ φέτος αποτελεί μεγάλη τάση.

DON’T: Μην τα βάλετε εναλλάξ με μονόχρωμα επιτηδευμένα γιατί τότε θα τονίσετε πολύ έντονα τη διαφορετικότητά τους.

DIY: Επισκεφτείτε καταστήματα με υφάσματα ή καταστήματα που κάνουν επενδύσεις σε έπιπλα και ζητήστε ρετάλια υφασμάτων. Ενώστε τις λωρίδες ή τα κομμάτια μεταξύ τους και δημιουργήστε μια θήκη για το μαξιλάρι σας δημιουργώντας το δικό μας μοτίβο.

DIY: Αγοράστε χρώμα για υφάσματα και κάντε τα δικά σας σχέδια πάνω σε μονόχρωμες μαξιλαροθήκες χρησιμοποιώντας ένα σφουγγαράκι και στένσιλ με σχέδια που σας αρέσουν. Θα βρείτε στένσιλ σε μαγαζιά με είδη χειροτεχνίας.

ΦΥΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

ΨΑΘΙΝΑ

DO: Ό,τι ψάθινο είχατε στην καλοκαιρινή σας διακόσμηση, κρατήστε το, γιατί στη φθινοπωρινή θα απογειώσει τον χώρο σας. Συνδυάστε ασπρόμαυρα στοιχεία στον χώρο και συμπληρώστε με ψάθινα καλάθια και φωτιστικά. Εάν στο μπαλκόνι σας είχατε τραπεζάκι από μπαμπού τοποθετήστε το μέσα στο χώρο. Η χρήση φυσικών υλικών θα σπάσει την μονοτονία του ασπρόμαυρου στο εσωτερικό του σπιτιού και θα τον ζεστάνει οπτικά.

Βάλτε την καλοκαιρινή ψάθα στη διακόσμησή σας.

DON’T: Μην χρησιμοποιήσετε διακοσμητικά με χρώμα γιατί το αποτέλεσμα θα παραπέμπει σε καλοκαιρινή διακόσμηση και τα ψάθινα αντικείμενα θα χάσουν τη δυναμική τους στον χώρο.

DIY: Φτιάξτε μόνοι σας καλάθι χρησιμοποιώντας μια κούτα μικρού μεγέθους. Κολλήστε περιμετρικά με θερμόκολλα σχοινί σίζαλ αφήνοντας 15 πόντους επάνω χωρίς σχοινί. Πάρτε μια μαξιλαροθήκη σε μαύρη απόχρωση και τοποθετήστε την μέσα στην κούτα. Γυρίστε την εξωτερικά και καλύψτε το κενό των 15 πόντων που αφήσατε.

ΦΕΛΛΟΣ

Το δέντρο από το οποίο αφαιρείται ο φλοιός (φελλοδρυά) έχει την ιδιότητα να ανανεώνει το φλοιό του αμέσως μετά την συγκομιδή. Αυτό είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο ώστε να μην καταστρέφουμε την φύση. Τα τελευταία χρόνια τον βλέπουμε σε τσάντες και παπούτσια.

DO: 1) Επενδύστε έναν τοίχο του σπιτιού σας εύκολα μόνοι σας κερδίζοντας έτσι αισθητικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με λειτουργικότητα. Μπορείτε να βρείτε σε βιβλιοπωλεία φελλό σε ρολό τον οποίο τον κόβετε με ένα κοπίδι και με τη βοήθεια της θερμόκολλας τον εφαρμόζετε απευθείας επάνω στον τοίχο. Χρησιμοποιήστε τον απλά για να διακοσμήσετε ή τοποθετήστε τον σε χώρους όπως το γραφείο σας για να καρφιτσώνετε επάνω ό,τι σας είναι απαραίτητο. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και σε έναν τοίχο στην κουζίνα ή στο χολ για να μην ξεχνάτε ποτέ όσα έχετε να κάνετε ή για να δημιουργήσετε μια μοντέρνα γκαλερί.

Ο φελλός φέτος είναι πάρα πολύ στη μόδα.

2) Ιδανικό υλικό για χώρους που θέλετε εξτρά ηχομόνωση όπως η κρεβατοκάμαρα και το παιδικό υπνοδωμάτιο μιας και είναι μια από τις βασικές του ιδιότητες.

DON’T: Εάν ο τοίχος σας έχει υγρασία ή είναι πολύ παλιάς κατασκευής με ανάγλυφη επιφάνεια αποφύγετε την χρήση γιατί δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει σωστά.

Tip: Κόψτε μικρά κομμάτια φελλού και κολλήστε τα με ταινία διπλής επικολλήσεως κάτω από έπιπλα και αντικείμενα για να αποφύγετε γρατζουνιές σε έπιπλα και δάπεδο.

Οι τάσεις για φέτος εξυπηρετούν τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος και φέρνει την απλότητα και στην κουζίνα και στο μπάνιο.

ΧΡΩΜΑΤΑ

Τα χρώματα που επικρατούν φέτος είναι χρώματα που θα μπορείτε πολύ εύκολα να βάλετε στο σπίτι σας χωρίς να επηρεαστεί η υπόλοιπη διακόσμηση που ήδη έχετε. Έχουν διπλή υπόσταση μιας και ανάλογα το φωτισμό κάποιες φορές φαίνονται πιο γκρι και κάποιες φορές λιγότερο γκρι.

Μπεζ, μπλε, πράσινο ροζ, στην ξεθωριασμένη τους εκδοχή που είναι σαν να έχουν μέσα τους λίγο γκρι. Είναι σαν την σοφιστικέ εκδοχή των παλ αποχρώσεων. Είναι χρώματα που συνδυάζονται με όλα τα γήινα υλικά και υφάσματα.

Οι ξεθωριασμένες εκδοχές του μπλε, του πράσινου και του ροζ είναι το απόλυτο trend.

DO: Μπορούν πολύ εύκολα να συνδυαστούν και μεταξύ τους κάνοντας μια σύνθεση γεωμετρικών σχημάτων στον κεντρικό τοίχο πίσω από τον καναπέ ή το κρεβάτι σας. Για να πετύχετε το αποτέλεσμα της φωτογραφίας χρησιμοποιήστε χαρτοταινία δημιουργώντας άνισα γεωμετρικά σχήματα.

Βάλτε πάνω από ένα χρώματα στον τοίχο σας.

DON’T: Μην βάζετε σκούρα χρώματα σε μεγάλες επιφάνειες παρά μόνο εάν ο χώρος σας έχει αρκετά καλό φυσικό φωτισμό. Επιλέξτε με ασφάλεια τον κεντρικό τοίχο του κάθε δωματίου.

ΚΟΥΖΙΝΑ

Το λευκό πλακάκι είναι must.

Το λευκό πλακάκι που κάποτε κανείς δεν ήθελε στο σπίτι του φέτος είναι must. Τα πλακάκια που θυμίζουν τους υπόγειους σιδηρόδρομους στην Αγγλία θα δώσουν στιλ στην κουζίνα σας με τον πιο απλό και οικονομικό τρόπο. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διάφορα σχήματα τετράγωνο, ορθογώνιο, πιο στενό ή πιο φαρδύ. Οι τρόποι που μπορείτε να τα τοποθετήσετε είναι πάρα πολλοί και αυτό είναι και το πλεονέκτημα. Μπορεί το αποτέλεσμα να σας φαίνεται ότι είναι πολύ λιτό αλλά μπορείτε να του δώσετε ότι χαρακτήρα θέλετε ανάλογα το πώς θα τα τοποθετήσετε. Επίσης, μπορείτε να δώσετε χρώμα στην κουζίνα σας επιλέγοντας πολύχρωμο αρμό.

Τοποθετήστε τα πλακάκια σας με τον τρόπο που θέλετε.

Επιλέξτε μπαταρίες με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό για να ανανεώσετε την κουζίνα σας με μια απλή μικρή αλλαγή.

Τip: Χρησιμοποιήστε την κούπα από το λεμόνι για να καθαρίσετε τα άλατα στις μπαταρίες του μπάνιου.

ΜΠΑΝΙΟ

Η μίξη των μοτίβων και των υφών που αναφέραμε προσφέρει μια ευκαιρία να ανανεώσετε το μπάνιο σας οικονομικά και πρωτότυπα. Τα πλακάκια δεν είναι απαραίτητο να ντύνουν περιμετρικά όλο το μπάνιο μιας και η τεχνολογία στα χρώματα έχει εξελιχθεί ώστε να μην κινδυνεύει το μπάνιο σας από τη συγκέντρωση μούχλας.

DO: Με τον ίδιο τρόπο όπως και με τα υφάσματα συγκεντρώστε πλακάκια σε κοντινές αποχρώσεις αλλά σε διαφορετικά μοτίβο και υφές και ντύστε ακανόνιστα τον τοίχο πίσω από τον νιπτήρα. Εάν επιλέξετε έντονα χρώματα κρατήστε το υπόλοιπο μπάνιο σε μια ανοιχτή απόχρωση.

Αυτή είναι μια πολύ ωραία ιδέα για το μπάνιο σας.

Τοποθετήστε τα ρετρό πλακάκια που πέρυσι τα βλέπαμε κυρίως σε κουζίνες, κατά μήκος του νιπτήρα για να δώσετε χρώμα στο μπάνιο σας όσο μικρό κι αν είναι. Συνδυάστε τα με μονόχρωμα πλακάκια στο υπόλοιπο μπάνιο.

Και φέτος εξακολουθεί να είναι μεγάλη τάση η χρήση μεταλλικών χρωμάτων και αντικειμένων στη διακόσμηση. Ένας πολύ εύκολος και οικονομικός τρόπος για να κάνετε άμεσα ανανέωση στο μπάνιο σας είναι να δώσετε κάποιες πινελιές από μεταλλικές λεπτομέρειες.

DO: Αλλάξτε τα πόμολα στα ντουλάπια βάζοντας επίχρυσα ή βάψτε αυτά που ήδη έχετε με ένα σπρέι. Τοποθετήστε διάφανα βαζάκια και δημιουργήστε με σπρέι και χαρτοταινία χρυσές οριζόντιες λωρίδες, και χρησιμοποιήστε τα για να τα γεμίσετε με βαμβάκι, μπατονέτες και άλλα είδη μπάνιου. Όσο για το φωτισμό ξεφύγετε από τα δεδομένα και τα κλασικά φωτιστικά μπάνιου και πρωτοτυπήστε βάζοντας μεταλλικές απλίκες ή κρεμώντας ένα ωραίο κρεμαστό φωτιστικό από το ταβάνι.

Αλλάξτε τα πόμολα στα ντουλάπια του μπάνιου για να το ανανεώσετε εύκολα και οικονομικά.

πηγή : http://spirossoulis.com/spiti-diakosmisi-oles-oi-taseis-gia-ti-nea-sezon-vriskontai-edw/