Ψωμί ζυμωτό

Υλικά

2 κιλά αλεύρι

2 φακελακια μαγιά

1 κουταλιά της σουπας κοφτή αλάτι

νέρο περίπου 2 ποτήρια χλιαρό.

Ζυμώνουμε παρα πολύ καλά τα υλικά. Αφήνουμε τη ζύμη μισή ώρα να ξεκουραστεί. Κατόπιν την ξαναζυμώνουμε και την κόβουμε  σε τρια κομμάτια. Τα πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε μακρόστενα ή καρβελακια και τα αφήνουμε πάλι μισή ώρα να φουσκωσουν. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μια ώρα. Καλή επιτυχία.

 

Τη συνταγή μας έστειλε η Κωνσταντίνα Καλύβα