Ψηφιδωτά αυγά

Αγοράζετε λευκά αυγά. Τα πλένετε καλά τα βράζετε και τα στεγνώνετε. Μαζεύετε τα τσόφλια από λευκά αυγά.

Τα πλένετε και τα αφήνετε να στεγνώσουν, σε μπολάκια βάζετε νερό και χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ρίχνετε μέσα τα τσόφλια και τ’ αφήνετε να πάρουν το χρώμα που θέλετε. Τα βγάζετε και τα ακουμπάτε κάπου να στεγνώσουν. με ένα πινελάκι περνάτε μικρά σημεία του βρασμένου αυγού με ασπράδι .Σπάστε τα τσόφλια σε μικρά κομματάκια και αρχίζετε να τα κολλάτε επάνω στο βρασμένο αυγό. Όταν έχετε γεμίσει όλη την επιφάνεια τότε αλείφεται όλο το αυγουλάκι σας με το ασπράδι και μόλις στεγνώσει είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία.

Τις οδηγείες μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).