Χωρίς εντάσεις, πανηγυρισμούς, χειροκροτήματα… η βραδιά των εκλογών

Η χθεσινή βραδιά στα Τρίκαλα ήταν μία ήσυχη βραδιά Κυριακής. Τίποτα δεν μαρτυρούσε ότι ήταν βραδιά εκλογών. Κόσμος πολύς συγκεντρωμένος στα καφέ στο κέντρο της πόλης. Τα εκλογικά περίπτερα ήταν ο μόνος μάρτυρας ότι είχαμε εκλογές. Κι αυτά κλειστά όμως, εκτός από αυτό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που παρέμεινε ανοικτό μέχρι αργά το βράδυ.

Στο μόνο εκλογικό κέντρο που συναντήσαμε κόσμο ήταν το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικό, αφού βγήκε νικητής μέσα από μία μεγάλη εκλογική μάχη. Κι εδώ όμως τα πράγματα ήταν ήρεμα. Εκείνο που επισήμαιναν όλοι είναι ότι αυτή η νίκη είναι μία νίκη ευθύνης. Δεν πρέπει να διαψευστούν οι προσδοκίες του κόσμου που έδωσε μία δεύτερη ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Νομίζω ότι και πανελλαδικά και στα Τρίκαλα έδειξαν εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ, στην προηγούμενη Κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα. Αναγνώρισαν την προσπάθεια που έκανε το προηγούμενο διάστημα για τη διαχείριση των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας και η θέληση να προχωρήσει μπροστά. Νομίζω αυτό αποτυπώνει το εκλογικό αποτέλεσμα. Αύριο θα έχουμε Κυβέρνηση συνεργασίας και οι ευθύνες που επωμιζόμαστε είναι μεγάλες για την επίλυσης των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε σε δήλωσή του ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Νταούλας.