Χταπόδι ξιδάτο στην λαδόκολλα

Χταπόδι στη λαδόκολλα

Χταπόδι στη λαδόκολλα

Υλικά :


1 κιλό χταπόδι
1 κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
3 φύλλα δάφνη
ρίγανη θυμάρι
1 κουτάλια κόκκοι πιπεριού
λίγο αλατι
μπαλσάμικο
ελαιόλαδο
λαδόκολλα
αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το χταπόδι και το αφήνουμε να στραγγίσει.
Στρώνουμε το αλουμινόχαρτο από πάνω μια λαδόκολλα και επάνω το κρεμμύδι σε ροδέλες το σκόρδο την δάφνη και ακουμπάμε επάνω τους τα πλοκάμια του χταποδιού.
Τέλος πάνω από το χταπόδι ρίχνουμε λίγο αλάτι το πιπέρι την ρίγανη και το θυμάρι το ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες μπαλσάμικο.
Κλείνουμε καλά πρώτα την λαδόκολλα και μετά το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μια ώρα και λιγάκι ακόμα στους 180 βαθμούς.

Καλή επιτυχία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Η συνταγή είναι από την εκπομπή του Άκη Πετρτζίκη ¨καντο όπως ο Άκης” : http://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.megatv.com%2Fkantooposoakis%2Fdefault.asp%3Fcatid%3D36606%26subid%3D2%26pubid%3D34481340&h=aAQEWGn0mAQFl_6SFhTYGGszqK9_GrVqUD9xoVzjVdreeZQ

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη (εκτέλεση και φωτογραφίες) , η γνωστή σε όλους μας Γιαγιά Μαίρη εν δράση(τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).