Χορός, τραγούδι και πάνω απ όλα αγωνιστική αισιοδοξία στην κοπή πίτας του Συλλόγου Γυναικών Ν. Τρικάλων –μέλος της Ο.Γ.Ε.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα (31 Ιανουαρίου 2015) η κοπή της πίτας του Συλλόγου Γυναικών Ν. Τρικάλων –μέλος της Ο.Γ.Ε. Η μουσικοχορευτική εκδήλωση αποτέλεσε αφορμή να συναντηθούν γυναίκες μέλη και φίλες του συλλόγου, από όλο το νομό , γυναίκες που καθημερινά ανταμώνουν στους αγώνες μέσα από τη δράση του συλλόγου γυναικών που για ακόμη μία χρονιά ήταν πολύμορφη.
Η πρόεδρος Ειρήνη Πετράκη, εκ μέρους του Δ.Σ., καλωσόρισε τις γυναίκες μέσα από ένα σύντομο χαιρετισμό και αναφέρθηκε τόσο στη δράση του συλλόγου τη χρονιά που πέρασε όσο και στους στόχους πάλης για το επόμενο διάστημα.
Κάλεσε τις γυναίκες να είναι σε εγρήγορση, συσπειρωμένες στις γραμμές του συλλόγου και της Ομοσπονδίας , αναδεικνύοντας την οργανωμένη πάλη σε μοναδικό μέσω διεκδίκησης (όπως άλλωστε αναφέρεται στο σύνθημα του τελευταίου συνεδρίου της Ο.Γ.Ε.*).
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε:
« (…)έχουμε κάθε λόγο να είμαστε πεισμωμένες, καθώς είμαστε εμείς, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, που βιώνουμε τη μεγαλύτερη ανεργία, τη δουλειά λάστιχο, τα μεροκάματα και τις συντάξεις πίνας, τα αυξημένα όρια συνταξιοδότησης, είμαστε εμείς οι ανασφάλιστες, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες που αδυνατούμε να πληρώσουμε τις βαριές ασφαλιστικές εισφορές, τη φορολογία, είμαστε εμείς που μας στερούν όλο και περισσότερες παροχές στην δημόσια δωρεάν υγεία, τις προληπτικές εξετάσεις, τον προγεννητικό έλεγχο, τα επιδόματα, που καλούμαστε να θυσιάσουμε τη μητρότητα προκειμένου να προληφθούμε ή να μην απολυθούμε, που βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για φάρμακα φόρους και χαράτσια, τροφεία στους παιδικούς σταθμούς ».
Επιπλέον, έκανε ξεκάθαρο ότι οι γυναίκες του ριζοσπαστικού κινήματος δεν τρέφουν αυταπάτες για καλύτερες μέρες που εξαγγέλλουν οι κυβερνόντες γιατί τόσο οι επερχόμενοι όσο και οι νεοεκλεγέντες στηρίζουν με σθένος τη στρατηγική της Ε.Ε, στρατηγική που αποτελεί την κύρια αιτία της εξαθλίωσής των λαών της Ευρώπης.
Κλείνοντας τόνισε χαρακτηριστικά πως «το μέλλον μας δεν είναι αυτό που μας επιφυλάσσουν: δε θα πετύχουν ανάκαμψη των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων με τη δική μας ζωή. Θέλουμε να ζούμε σε μια κοινωνία που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες μας. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις-γι αυτό αγωνιζόμαστε! τα ψίχουλα που μας προσφέρουν τους τα χαρίζουμε! ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!»
Το χειροκρότημα που ακολούθησε ήταν θερμό επιβεβαιώνοντας την αγωνιστική αισιοδοξία των γυναικών του ταξικού κινήματος στο πλευρό της Κοινωνικής Συμμαχίας.
Οι γυναίκες χόρεψαν και τραγούδησαν ως το βράδυ υπό τους ήχους ζωντανής λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής.
Οι καλλιτέχνες που πλαισίωσαν την ορχήστρα είναι οι: N.Τσιμπίδας (κλαρίνο), Δ. Αλεξιάδης (κιθάρα), Θ. Μούτος (ακορντεόν), Π. Καραδήμας (τουμπερλέκι), Σ. Γκότζιας (μπουζούκι), Γ. Ντέρης και Κ. Παπή (φωνή).Ο Σύλλογος τους ευχαριστεί θερμά για την προσφορά τους , όπως επίσης και όσους συνέβαλλαν στην προσφορά δώρων για τη λαχειοφόρο αγορά- τα έσοδα της οποίας καλύπτουν μέρος των λειτουργικών εξόδων των λαϊκών φροντιστηρίων για τα παιδιά των ανέργων.