Χοιρινό σνίτσελ γεμιστό

ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες :

2 μεγάλα σνίτσελ
αβγό και φρυγανιά για το πανάρισμα
2 μεγάλα κομμάτια μπέικον
2 φέτες γκούντα
1 μέτρια πιπεριά φλωρίνης
αλατι
πιπερι
ΠΑΤΑΤΕΣ
3 μεγάλες πατάτες
σουσάμι
ρίγανη
ΣΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
μαγιονέζα
μουστάρδα
ρίγανη
σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
σουσάμι
ΣΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΤΟΥΛΕΣ
1 καρότο
άνηθο
αλάτι
πιπέρι
μαγιονεζα
μουστάρδα
πίτες για σουβλάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Διαλέγουμε μεγαλα σνιτσελ, τα βουτάμε σε χτυπημένο αβγό και μετα σε τριμμένη φρυγανιά, αφού εχουμε βαλει αλάτι, πιπέρι, τριμμένο σκορδο και ρίγανη. Τα αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο για να σφίξει το πανάρισμα.
Οταν τα βγάλουμε, βάζουμε στη στενότερη απο τις δύο άκρες, μια φετα μπέικον, μια τυρί, 2-3 κομματακια πιπερια φλωρινης.
Τα τυλίγουμε προσεκτικά και τα τοποθετούμε στη γάστρα με την πλευρα που τελειώνει το τύλιγμα προς τα κάτω.  Στη γάστρα βάζουμε επίσης πατάτες κομμένες όπως μας αρέσουν, και απλώνουμε αρκετή μαγιονέζα ανακατεμένη με λίγη μουστάρδα, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε νερό μέχρι τη μέση των τυλιγμένων σνιτσελ και λίγο ελαιόλαδο πάνω σ’ αυτα.
Ψήνουμε σε γάστρα με καπάκι, στον αέρα, στη δυνατότερη θερμοκρασία του φούρνου μας, ελέγχοντας που και που να μην εξατμιστεί το νερό και γυρνώντας τα σνίτσελ (πλέον έχουν δέσει και δεν έχουμε φόβο να ξετυλιχτούν).
Φτιάχνουμε τη σως για τις πιτούλες με 2 κ.σ. μαγιονέζα, 1 κ.σ. μουστάρδα, λίγο μέλι, λίγο τριμμένο καρότο και άνηθο.  Ψήνουμε πίτες για σουβλάκια στη τοστιέρα και τις αλείφουμε με τη σως.
Η σως ταιριάζει πολύ ωραία με το σνιτσελ για αυτό μπορούμε να τα περιχύσουμε με αυτή ή να τη βάλουμε στην άκρη του πιάτου.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.