Χοιρινές μπριζόλες με barbecue sauce της Έφης

ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες:

2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
χυμό πορτοκάλι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
μουστάρδα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ:
4 κ.σ. μουστάρδα
2κ.σ. βαλσάμικο
1 κ.σ. τοματοπελτέ
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μέλι
μισό κ.γ. tabasco
ρίγανη
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεκινάμε μαρινάροντας σε μουστάρδα, χυμό πορτοκάλι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη τις μπριζόλες.  Ιδανικά, από το προηγούμενο βράδυ.  Τις αφήνουμε σκεπασμένες στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα,  τοποθετούμε τις μπριζόλες σε γάστρα,  με ελαιόλαδο και νερό που φτάνει μέχρι τη μέση του φαγητού.  Στο ίδιο σκέυος,μπορούμε να ψήσουμε ταυτόχρονα και πατάτες σε κομμάτια.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σως.  Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, επάνω στις ζεστές μπριζόλες ώστε και η σως να πάρει τη θερμοκρασία τους.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.