Χιονούλες

Υλικά :
280 γρ. καρύδα ξερή,
τριμμένη (ινδοκάρυδο) & 150 γρ. για επικάλυψη
150 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. γλυκόζη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο, (κατά προτίμηση βιολογικό )
120 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
Εκτέλεση :
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ πρώτα τη γλυκόζη με την άχνη, προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα και στο τέλος την καρύδα. Πλαθουμε μικρές μπαλίτσες και τις βουτάμε στην υπόλοιπη καρύδα για να φτιάξουμε μια κρουστά!
Είναι νηστίσιμα και εάν θέλουμε μπορούμε είτε να προσθέσουμε τρούφα σοκολάτας είτε χρωματιστή εάν θέλουμε να τα προσφέρουμε ως κεράσματα σε περιόδους εκτός νηστείας.
Την συνταγή μας την έδωσε η φίλη μας Στέλλα Θώμου.