Φλόγα… ζωής μετέφερε από το Λονδίνο στα Τρίκαλα με το ποδήλατό του ο Έλπιδοφόρος Χρυσοβέργης

Φλόγα… ζωής μετέφερε από το Λονδίνο στα Τρίκαλα με το ποδήλατό του ο Έλπιδοφόρος Χρυσοβέργης, κάνοντας το όνομα του ταυτόσημο με την ουσία της εκδήλωσης. Μετά από 8 χώρες, 35 μέρες και 2.500 χιλιόμετρα ποδηλατώντας, ο 27χρονος Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης κατέφθασε στην πόλη που συμμετείχε στο  διεθνές μήνυμα κατά του παιδικού καρκίνου! Ποδηλάτες υποδέχθηκαν τον Έλπιδοφόρο, αλλά και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στην αποστολή και στο πρότζεκτ «wheeling to help», στο Δέλτα Καλαμπάκας και από εκεί όλοι μαζί, με τα ποδήλατα τους, έφτασαν στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Εκεί, πραγματοποιήθηκε μια σύντομη εκδήλωση, σε συνεργασία του Δήμου Τρικκαίων και του Τμήματος Τρικάλων της εθελοντικής οργάνωσης «Φλόγα». Τα παιδιά ζωγράφισαν για τη Φλόγα, ένας μικρός πάγκος στήθηκε για την πώληση αντικειμένων προς την ενίσχυση του τμήματος και ένας κουμπαράς πήγαινε από χέρι σε χέρι για τη συγκέντρωση χρημάτων που είναι και ο απώτερος στόχος της όλης προσπάθειας.
Η εκδήλωση στην κεντρική πλατεία, έκλεισε με τα φαναράκια που αφέθηκαν στον Τρικαλινό ουρανό συμβολίζοντας τη ΦΛΟΓΑ της ελπίδας για τα παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο, ενώ ακολούθησε συμβολική ποδηλατοβόλτα εντός της πόλης των Τρικάλων.
«Να φωνάξουμε όλοι μαζί το μήνυμα
της αγάπης και της αλληλεγγύης»
Ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης πάντως μίλησε με περαστικούς αλλά και παριστάμενους στην εκδήλωση της Φλόγας, φωτογραφήθηκε μαζί τους και σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης σχολίασε: «Ευχαριστώ για την πολύ ωραία υποδοχή που μου κάνατε στην πόλη σας, πραγματικά, έχω συγκινηθεί πάρα πολύ να βλέπω ποδηλάτες, δρομείς, παιδιά  με ποδήλατο για να γιορτάζουμε σήμερα για έναν πολύ όμορφο σκοπό. Το πιο όμορφο πράγμα που μπορείς να δεις, είναι τα παιδιά που χαμογελούν. Είναι ότι πιο όμορφο και για αυτό γίνεται και όλη αυτή η προσπάθεια. Αν και δεν είμαι ποδηλάτης, αλλά μου αρέσει το ποδήλατο προφανώς, αποφάσισα να κάνω αυτή τη διαδρομή, με ένα μόνο σκοπό, να φωνάξουμε όλοι μαζί το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης για τα παιδιά της Φλόγας που μας έχουν ανάγκη.
Αλλά είναι ακόμα πιο όμορφο να βλέπεις ότι , ενώ ξεκίνησα μόνος μου, αρκετοί άνθρωποι συμμετέχουν κι έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια γιατί ναι μεν είναι ωραίο να κάνεις κι εσύ κάτι, αλλά είναι ακόμα πιο ωραίο να το μοιράζεσαι. Και για αυτό έγινε κι αυτό το πρότζεκτ το «wheeling to help», ποδηλατώντας από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα, 35 χώρες, 2500 χιλιόμετρα με σκοπό να μαζέψουμε 10.000 ευρώ για τα παιδιά της Φλόγας».
Ερωτηθείς δε, για τις δυσκολίες του πρότζεκτ, είπε: «Πάντα υπάρχουν δυσκολίες, αρκετές. Υπήρξε πολύ βροχή, πολύς αέρας, αρκετές ανηφόρες, αλλά όταν σκέφτεσαι το σκοπό που γίνεται όλο αυτό το πράγμα, τα ξεχνάς όλα και σφίγγεις τα δόντια και συνεχίζεις».
Ποιος είναι ο Ελπιδοφόρος
Ο Ελπιδοφόρος – ή Έλπις όπως τον φωνάζουν οι φίλοι του – μεγάλωσε στην Λαμία όπου τελείωσε και το σχολείο, συνέχισε στην ΑΣΟΕ όπου γνώρισε την Δώρα – με την οποία ταίριαξαν στον τρόπο ζωής και στην περιπέτεια – και μέσα από τα προγράμματα “Εράσμους”,  ξεκίνησε να αγαπάει τα ταξίδια. Με ένα άλλο πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας στην Ινδία άλλαξε και η κοσμοθεωρία που είχε έως τότε κι ο Έλπις βρέθηκε να εργάζεται για μία στοιχηματική εταιρεία στην Νότια Αφρική,  στο Κέιπ Τάουν. Δυόμισι χρόνια μετά  ο Έλπις και η Δώρα αποφάσισαν να ζήσουν το πρώτο τους μεγάλο όνειρο προσφοράς και περιπέτειας. Παραιτήθηκαν από μία καλοπληρωμένη δουλειά για να διασχίσουν την Αφρική και να φθάσουν Ελλάδα κάνοντας στάσεις όπου προσέφεραν εθελοντική εργασία ή τα κεφάλαια που είχαν συγκεντρώσει για να ενισχύσουν τοπικές κοινότητες που το είχαν ανάγκη. Ξεκίνησαν με ένα ορφανοτροφείο και ένα σχολείο στην Κένυα και όπου ανακάλυπταν ότι χρειάζονταν βοήθεια προσέτρεχαν διαδικτυακώς σε δωρητές (crowdfunding) για να ενισχύσουν την προσπάθεια τους.
Ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ τους στην Αφρική ήταν και η δημιουργία ενός πηγαδιού που πρόσφερε νερό σε μία κοινότητα 1500 ανθρώπων.
Η συνέχεια βρίσκει τον Έλπις, μετά από ένα μικρό διάστημα στην Ελλάδα, να έχει νέα έδρα του μία μικρή πόλη έξω από το Μάντσεστερ. Νέα δουλειά και νέα σχέδια.  Έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μία ποδηλατοδρομία από το Λονδίνο ως την Αθήνα με στόχο να συγκεντρώσουν 10.000 ευρώ για τις ανάγκες της Φλόγας.
Ο Έλπις μάζεψε όλες τις άδειες της χρονιάς που δικαιούταν και τις διέθεσε για τον σκοπό αυτό θυσιάζοντας τις διακοπές του. Ξεκινώντας από το Σάββατο ( 5 Σεπτεμβρίου) και για 35 ημέρες θα διασχίσει σε 8 χώρες (Βρετανία, Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Ιταλία, Ελλάδα) 25.000 χιλιόμετρα από το Λονδίνο ως την Αθήνα διαδίδοντας το μήνυμα της Φλόγας. Με ένα ελάχιστο προϋπολογισμό – 10 ευρώ την ημέρα – που προέρχονται από τις δικές του οικονομίες και χωρίς την συνοδεία κάποιου αυτοκινήτου ή ιατρικού team – προσωπική του επιλογή – για να κρατήσει τις δαπάνες του ταξιδιού χαμηλά και να πάνε όλα τα χρήματα στον σκοπό του, ο Έλπις έκανε σήμερα τη στάση του και στα Τρίκαλα.