Υλικά :
1 κιλό φασολάκια
1 κρεμμύδι
4-5 πατάτες
3-4 ντομάτες για τρίψιμο
λίγη σάλτσα ντομάτας
μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε τα φασολάκια, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε. Αν τα φασολάκια είναι σκληρά και έχουν στα πλάγια ίνες της αφαιρούμε. Καθαρίζουμε της πατάτες και της πλένουμε και της κόβουμε σε κύβους, κόβουμε το κρεμμύδι επίσης το ψιλοκομμένο. Ζεσταίνεται το ελαιόλαδο, σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι, ρίχνουμε τα φασολάκια και τα ανακατεύουμε 5 λεπτά μετά ρίχνεται τις πατάτες της ντομάτες και βάζεται περίπου 2 ποτήρια νερό, να σκεπαστουν λιγο. Βάζεται αλάτι, λίγο πιπέρι και τα αφήνουμε να βρασουν. Χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνεται να σιγοβράζετε για 45 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό, στο τέλος βάζουμε και τον μαϊντανό.
Καλή επιτυχία
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Κική Σισμανίδου.