Φίλιππος Πετσάλνικος: «Χτίζουμε το νέο Κίνημα με τον Γ. Παπανδρέου, καταθέτοντας τα όνειρά μας»

Με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, στενό συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, έκλεισε πριν λίγη ώρα η η προεκλογική περίοδος για το κόμμα του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στα Τρίκαλα στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Φρούριο.
Ο Φίλιππος Πετσάλνικος στην ομιλία του μίλησε από καρδιάς αναφέροντας ότι οι τελευταίες εβδομάδες του προκαλούν παρόμοια συναισθήματα με εκείνα του 1974 όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου τους προσκαλούσε για να δημιουργήσουν το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.
«Αισθάνομαι όπως τότε γιατί και τώρα χτίζουμε το νέο Κίνημα με το Γιώργο Παπανδρέου, καταθέτοντας το πιο πολύτιμο που έχουμε και πολλοί από μας το μοναδικό που έχουμε, δηλαδή τα όνειρά μας», υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.
Κατά τον ίδιο ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος μερικές εβδομάδες πριν από τις εκλογές κι όχι νωρίτερα διότι έχει αυξημένη αίσθηση ευθύνης και δεν ήθελε να υπονομεύσει την Κυβέρνηση. «Δεν ήθελε να τον κατηγορήσει κανείς ότι με τη δημιουργία του Κινήματος νωρίτερα θα έθετε σε κίνδυνο την ομαλή πορεία της χώρας. Είναι η αυξημένη αίσθηση ευθύνης.» υπογράμμισε. «Η απομάκρυνση του Γιώργου Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ δεν θεωρείται διάσπαση αλλά λύτρωση, αποτελώντας ένα νέο ξεκίνημα που θα δώσει ουσιαστική φωνή και θα συγκεντρώσει τον κόσμο που έφυγε από το κόμμα μένοντας όπως χαρακτηριστικά είπε, ορφανός χωρίς σπίτι» ανέφερε ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει δριμεία κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο τον οποίο κατηγόρησε ότι υποστηρίζοντας αποπολιτικοποίησε το κόμμα απομακρύνοντας στελέχη κι αγωνιστές του κινήματος.