Υλικά: 500 γρ φάβα
ένα κρεμμύδι
δύο σκελίδες
ένα κνορ
μια ντομάτα
Εκτέλεση:
Πλένουμε την φάβα τη βάζουμε στην κατσαρόλα με το νερό να βράσει. Και την ξαφρίζουμε πολύ καλά κόβουμε το κρεμμύδι στα 4 . Και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά το ανακατεύουμε συνέχεια για να μην μας κολλήσει. Προσοχή να μην καούμε γιατί πιτσιλάει μόλις γίνει σαν κρέμα είναι έτοιμη , σε ένα τηγάνι ψιλοκόβουμε ένα κρεμμύδι και το σοτάρουμε να ροδίσει .Σερβίρουμε το φάβα σε πιάτα και την παντρεύουμαι βάζουμε από πάνω το σοταρισμένο κρεμμύδι , αν θέλουμε βάζουμε το κρεμμύδι και ωμό και ψιλοκόβουμε και κάππαρη .
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γεωργία Καλλιστη.