Τσουρέκια

Τι χρειαζόμαστε:

1 ζαχαρούχο γάλα

2,5 κουτιά (με το κουτί απ’το ζαχαρούχο μετράμε) ζάχαρη

2 βανίλιες

6 αυγά

2 κουτιά σπορέλαιο ή αραβοσιτέλαιο

1 κουτ.γλ. κακούλε

1 κουτ.γλ. μαχλέπι

1 πορτοκάλι (τον χυμό και το ξύσμα)

1 κουτ.γλ. μαστίχα Χίου

200 γραμμ. μαγιά νωπή

1 φακελ. μπέικιν πάουντερ

3 κιλά αλεύρι

3 κουτιά ζεστό νερό

Πώς το κάνουμε:

Σε μια κατσαρόλα, θερμαίνουμε ανακατεύοντας τα 4 πρώτα υλικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά 2-3 και προσθέτουμε το σπορέλαιο. Σε μια λεκάνη μεγάλη λιώνουμε τη μαγιά με τα 3 κουτιά νερό (ζεστό όχι καυτό) και αφού λιώσει προσθέτουμε στη λεκάνη το μίγμα της κατσαρόλας. Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγά σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι. Ζυμώνω και αφήνω το μίγμα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 45 λεπτα για να φουσκώσει( επαναλαμβανουμε 3 φορες) Πλάθω τα τσουρέκια τ’αλείφω με αυγό, πασπαλίζω με σουσάμι αν θέλω. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτα.

Την συνταγή μας την έδωσε η φίλη μας Στέλλα Θώμου