Το τεχνικό πρόγραμμα του 2016 στο δημοτικό συμβούλιο

Την ερχόμενη Τρίτη 3 Νοεμβρίου, συνεδριάζει και πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων. Πρόκειται για ειδική συνεδρίαση του Σώματος, στο πλαίσιο της οποίας, καλούνται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να συζητήσουν και να ψηφίσουν το τεχνικό πρόγραμμα έργω του Δήμου Τρικκαίων για το 2016, όπως επίσης τον προϋπολογισμό και το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης για το νέο έτος.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα της Τρίτης, όπως πάντα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος του Δήμου Τρικκαίων.

 

Ποια έργα σχεδιάζονται για το 2016

 

Σύμφωνα με τα όσα θα εισηγηθεί η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και προγραμματισμού, αναφορικά με το τεχνικό πρόγραμμα του 2016, ο Δήμος Τρικκαίων, βρίσκεται εν αναμονή του νέου ΕΣΠΑ, προκειμένου να ολοκληρώσει έργα του παλιού προγράμματος, αλλά και να εντάξει και τα καινούρια έργα.

Κι αυτό, γιατί πέρα από τις χρηματοδοτούμενες δράσεις, τα χρήματα που καλούνται να διαχειριστούν οι Δήμοι είναι περιορισμένα. Σύμφωνα με την προϊσταμένη της Υπηρεσίας Φανή Τσαπάλα – Βαρδούλη, το 2016 προγραμματίζονται αναπλάσεις και εργασίες ασφαλτοστρώσεων. Παράλληλα όμως έχει συνταχθεί νέα μελέτη, προκειμένου να γίνει εργολαβία για τη συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων.

Στην ίδια εισήγηση, αναφέρεται ότι η Υπηρεσία έχει προβεί και συνεχίζει να προβαίνει σε σύνταξη μελετών προκειμένου να υλοποιηθούν έργα με τα οποία θα βελτιωθούν οι υποδομές της πόλης και η ποιότητα ζωής των δημοτών, όπως:

1)Ανάπλαση πλατείας ΔΕΗ

2)Ανάδειξη γεφυρών πόλης και χωριών

3)Άρδευση Ζηλευτής-Χρυσαυγής-Παλαιοπύργου

4)Συντηρήσεις Αθλητικών Εγκαταστάσεων Δ.Τρικκαίων

5)Ανακατασκευή χλοοτάπητα, ταρτάν και εξωτερικών γηπέδων του Δημοτικού Σταδίου Τρικάλων

6)Κατασκευή Νέων Αθλητικών Εγκαταστάσεων Δ.Τρικκαίων

7)Ανακατασκευή παιδικών χαρών & πλατείων Δ.Τρικκαίων

8)Ανακατασκευή Γηπέδου Πύργου Δ. Τρικκαίων

9)Εγκατάσταση φυσικού χλοοτάπητα και ηλεκτροφωτισμός στο Βοηθητικό Γήπεδο Τρικάλων Δ.Τρικκαίων

10)Ανάπλαση πλατείας Εθνικής Αντίστασης

11)Ανάπλαση εισόδων πόλης Τρικάλων Υπόεργο 2: Οδός Καρδίτσης

12)Αποκατάσταση γέφυρας Σατωβριάνδρου & Κουτσούφλιανης

13)Διαμόρφωση οδού Ζαβλανίων

14)Αποκατάσταση φθορών του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Τρικάλων