Το Σάββατο παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Καραμπελιά: «1204-1922 Η Διαμόρφωση του Νεώτερου Ελληνισμού. 1821. Η Παλιγγενεσία»

Το προσεχές Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 και ώρα  7 μ.μ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων, στο Δημαρχείο, θα γίνει η παρουσίαση του νέου βιβλίου  του Γιώργου Καραμπελιά, «1204-1922 Η Διαμόρφωση Του Νεώτερου Ελληνισμού, τόμος Β΄, 1821 – Η Παλιγγενεσία».Την παρουσίαση συνδιοργανώνουν το βιβλιοπωλείο «Τσιοπελάκος», οι Εναλλακτικές Εκδόσεις και ο Φιλολογικός, Ιστορικός, Λογοτεχνικός Σύνδεσμος (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) Τρικάλων. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο πρόεδρος του Φ.Ι.ΛΟ.Σ. – φιλόλογος κ. Δημήτρης Παπαβασιλείου, ο δημοσιογράφος κ. Σωτήρης Κύρμπας και ο συγγραφέας κ. Γιώργος Καραμπελιάς, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Το εν λόγω βιβλίο αποτελεί τον 2ο τόμο του συνολικότερου τετράτομου έργου του συγγραφέα (ο πρώτος που έχει ήδη κυκλοφορήσει έχει τίτλο «1204-1922. Η Διαμόρφωση του Νεώτερου Ελληνισμού. Η Γένεση»).

Ο τόμος που θα παρουσιαστεί διατρέχει την οικονομική, κοινωνική, πολιτική και εκκλησιαστική ιστορία του ελληνικού κόσμου από την Άλωση της Κων/πόλεως έως την Επανάσταση του 1821. Σε μια συγκυρία βαθύτατης κρίσης του Ελληνισμού, αναγκαία προϋπόθεση για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως αυτόνομο συλλογικό υποκείμενο είναι ο απολογισμός της ιστορικής μας πορείας, δεδομένου ότι η ιδιοπροσωπία του Ελληνικού έθνους είναι ιστορικής υφής. Μπορούμε να αντικρύσουμε το ίδιο το μέλλον μας μόνο εφ’ όσον έχουμε συνείδηση και γνώση της ιστορικής μας διαδρομής.