Το πρώτο χαμόγελο του μωρού σας έρχεται νωρίτερα από όσο πιστεύετε

Ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα που περιμένουν με αγωνία οι περισσότεροι γονείς είναι το πρώτο χαμόγελο του μωρού τους.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο και γλυκό από αυτό το μικρό χαμόγελο! Αρχίζετε να βλέπετε κάτι που μοιάζει με χαμόγελο  και πραγματικά αναρωτιέστε αν είναι χαμόγελο ή αν απλά το κάνει ασυναίσθητα.

Το πρώτο χαμόγελο του μωρού σας είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξή του. Αποτελεί σημάδι πως η όραση του έχει αναπτυχθεί αρκετά ώστε να αναγνωρίζει το πρόσωπό σας. Το νευρικό του σύστημα είναι αρκετά δυνατό για να αντιδρά με χαμόγελο και πλέον αναπτύσσει έναν κώδικα επικοινωνίας με τους άλλους.

μωρό;

Υπάρχουν δυο είδη χαμόγελου. Το πρώτο αντανακλαστικό χαμόγελο εμφανίζεται τους πρώτους δυο μήνες.  Ενώ το χαμόγελο που δείχνει συναισθήματα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στους τρεις μήνες ή και στους δυόμιση μήνες.

Θα καταλάβετε την διαφορά του αντανακλαστικού με το πραγματικό χαμόγελο από την διάρκεια και από την χρονική στιγμή.  Τα αντανακλαστικά χαμόγελα εμφανίζονται συνήθως όταν κοιμάται ή όταν είναι κουρασμένο.  Ενώ τα πραγματικά χαμόγελα συμβαίνουν ως ανταπόκριση σε κάποιο πρόσωπο όπως της μαμάς, σε ένα νανούρισμα κλπ.

Φυσικά φροντίστε  να το ενθαρρύνετε καθημερινά για να χαμογελάσει και δώστε του αρκετό χρόνο για να ανταποκριθεί.

Αν το μωρό σας δεν έχει χαμογελάσει καθόλου μέχρι τους 3 μήνες, τότε θα πρέπει να μιλήσετε με τον παιδίατρό σας.

πηγή : babyradio.gr– Γκαλίτσιου Μαριάννα