Τούρτα

ΥΛΙΚΑ:

3-3.5 διπλά πακέτα σαβαγιάρ

2 ζαχαρούχα γάλατα

2 συσκευασίες φυτική σαντιγύ

250 γρμ κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική

250 γρμ κουβερτούρα γάλακτος

μισή κούπα κακάο

λίγο κονιάκ ή baileys ή αν δε θέλουμε αλκοόλ γάλα

Εκτέλεση :

Τοποθετούμε τα 2 ζαχαρούχα γάλατα σε κατσαρόλα με νερό που τα σκεπάζει και κλείνουμε το καπάκι. Έχουμε αφαιρέσει τις ετικέτες πριν και τα τοποθετούμε όπως είναι συσκευασμένα. Τα βράζουμε για 2 περίπου ώρες. Η γεύση και η υφή τους θα είναι πανομοιότυπη με αυτή της καραμέλας. Χτυπάμε σε σφιχτή σαντιγί τη μία συσκευασία φυτικής σαντιγί, προσθέτοντας το κακάο.Τη βάζουμε στο ψυγείο και συνεχίζουμε χτυπώντας τη δεύτερη συσκευασία την οποία επίσης βάζουμε στο ψυγείο. Σε κατσαρολάκι φτάνουμε μέχρι το σημείο βρασμού την κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια τη ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα γάλακτος που βρίσκεται σε κομμάτια μέσα σε κάποιο μπολάκι.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα όμορφο,ομοιογενές,γυαλιστερό μείγμα. Την αφήνουμε να κρυώσει. Βουτάμε ελαφρώς τα savoyar στο αλκοολούχο ποτό που έχουμε και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα στον πάτο φόρμας για κέικ με αποσπώμενο πλαίσιο, Επάνω ρίχνουμε την καραμέλα .Συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση νοτισμένων με αλκοόλ ή γάλα σαβαγιάρ και πάνω στρώνουμε την σοκολατένια σαντιγί. Ακολουθεί τρίτη στρώση σαβαγιάρ και η λευκή σαντιγί και τέλος μια ακόμα στρώση σαβαγιάρ και η σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος. Διακοσμούμε κατά βούληση και διατηρούμε την τούρτα μας στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.