Τούρτα παγωτό

Τόσο σοκολατένια…Τόσο τέλεια… Τόσο διαφορετική…Με σιρόπι κορομηλου…Με παγωτό σοκολάτα και βανίλια!!!

Η συνταγη για το παντεσπάνι ειναι δικη μου.ωΜετα απο δοκιμές βγήκε αυτό το παντεσπάνι πολύ γευστικό, και μαλακό…

Υλικά για το παντεσπάνι (Για 2 παντεσπάνι των 20cm) Q

3 1/2 κουπες αλευρι γ. ο. χ.
4 αυγα
1 κούπα βουτυρο( γνήσιο)
2 κουπες ζαχαρη
1 ποτηρι γαλα
1 ποτηρι κρασιου χυμο μπανάνα
Λιγο αλατι
1 μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
3 κ σ κακαο
4 κ σ γαλα

1 κιλο παγωτό βανίλια και σοκολάτα (ή οποίο σας αρεσει)

Σιρόπι για να σιροπιασουμε το παντεσπανι

Υλικά για την γκανάζ

1 ποτηρι γαλα
Λιγο βουτυρο
2 ποτηρια σταγονες κουβερτούρα

Εκτέλεση :

Βαζουμε το γαλα να ζεσταθεί, αποσύρουμε απο την φωτιά, και ριχνουμε σοκολάτα και βουτυρο.
Ανακατευουμε να ομογενοποιηθούν.

Υλικά για το σιρόπι (για το παντεσπανι):

2 ποτηρια νερο
1 1/2 ποτηρι ζαχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
3-4 φλούδες λεμονιου

Εκτέλεση για το σιρόπι :

Το βράζουμε για 5-6 λεπτα απο την στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ (για το παντεσπάνι) :

Στον κάδο του μιξερ Χτυπουμε τα αυγα με την ζαχαρη να ασπρίσουν καλα.
Οταν ειναι ετοιμα προσθετουμε το βουτυρο ελαφρα λιωμένο ( όχι καυτό) συνεχιζουμε το χτύπημα.
Προσθετουμε το γαλα, την βανίλια, το αλατι,
τον χυμο, εχουμε κοσκινισει το αλευρι με το μπέικιν και προσθετουμε λιγο λιγο στο μίγμα μας ανακατευουμε να αναμιχθούν καλα.
Εχουμε βουτυρωσει και αλευρωσει 2 ταψακια 20c.m.
Μοιράζουμε το μίγμα σε δυο μέρη ριχνουμε στο ενα ταψάκι. Στο υπόλοιπο μίγμα βαζουμε το κακαο με το γαλα ανακατευουμε, και ριχνουμε στο άλλο ταψάκι ψηνουμε στους 180c για 30 λεπτα περιπου
Και τα δυο ταψακια μαζι.

Προσοχή το πίσω ταψάκι ψήνεται νωρίτερα, το βγάζουμε και ψηνουμε λιγο ακομα το μπροστινό!!

Το παντεντεσπανι να ειναι κρύοτο σιρόπι ζεστό.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Περνουμε μια πιατέλα βαζουμε το ενα παντεσπανι να το σιροπιασουμε, τώρα βαζουμε το παγωτό, το άλλο παντεσπανι, το βαζουμε επίσης σιρόπι, βαζουμε κατάψυξη για 2 ωρες.
Εχουμε έτοιμη και κρύα την Γκάνας και την ριχνουμε πάνω στην τούρτα.
Βαζουμε κατάψυξη.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Παναγιώτα Μακρή, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ Cooking Tips’ Παναγιωτα Μακρη ( : https://www.facebook.com/Cooking-Tips-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B7-401556470038863/).