Τούρτα με 6 μπισκοτένιες βάσεις από φουντούκια και καρύδια

Μια τούρτα με 6 μπισκοτένιες βάσεις από φουντούκια και καρύδια καθώς και κρέμα γάλακτος χτυπημενη σε σαντιγί. Απλά υπέροχη…

ΥΛΙΚΑ για τη βάση:

300 γρ. αλεύρι,

200 γρ. άχνη ζάχαρη,

100 γρ. φουντούκια,

100 γρ. καρύδια,

1 κ.σ. κονιάκ,

200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

ΥΛΙΚΑ για τη γέμιση και την επικάλυψη:

900 γρ. κρέμα γάλακτος και

λίγη άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη να αφρατεψει, προσθέτουμε τους καλεσμένους ξηρούς καρπούς, το κονιάκ και το αλεύρι. Αφήνουμε για μισή ώρα τη ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί.  Έπειτα χωρίζουμε σε 6 ίσα μέρη κ ανοίγουμε σε λαδοκολλα σε κύκλο το κάθε κομμάτι. Με ένα πιάτο ή τσερκι 20 εκ. κόβουμε στρογγυλούς κύκλους κ ψήνουμε το κάθε κύκλο στους 175 για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυωσουν. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί προσθέτοντας άχνη όσο γλυκιά τη θέλουμε εμεις. Βάζουμε εναλλάξ μια μπισκοτενια βαση κ σαντιγί,καλυπτουμε με σαντιγυ και τα πλαινα και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να παγώσει.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Δάφνη Λεμονάκη.