Τούρτα κεράσι-μπισκότο

ΥΛΙΚΑ:

2,5 πακέτα πτι-μπερ
1 συσκευασία μαρμελάδα κεράσι
1 συσκευασία φυτική σαντιγύ
1 πλάκα βιτάμ
λίγο γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεκινάμε λιώνοντας το βιτάμ και θρυμματίζοντας τα 2 πακέτα μπισκότα στο μούλτι.  Σε φόρμα του κέικ με αποσπώμενο στεφάνι,ρίχνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και το λιωμένο βιτάμ.  Ανακατεύουμε και πιέζουμε με ένα κουτάλι,ώστε να έχουμε μια στέρεη βάση.
Χτυπάμε τη σαντιγύ μέχρι να σφίξει και ρίχνουμε τα 3/4 της ποσότητας πάνω στα θρυμματισμένα μπισκότα με το βιτάμ.  Στη συνέχεια απλώνουμε τη μισή μαρμελάδα.  Συνεχίζουμε με το μισό πακέτο μπισκότα,τα οποία βουτάμε στο γάλα και απλώνουμε ολόκληρα σε όλη την επιφάνεια.  Απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγύ και μαρμελάδα στην τούρτα,ωστε να πετύχουμε το σχέδιο της φωτογραφίας.
Αφήνουμε 8 ώρες το γλυκό στην κατάψυξη και στη συνέχεια μπορούμε να αφαιρέσουμε το στεφάνι και να βάλουμε την τούρτα στη συντήρηση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : *Έχω δώσει και συνταγή για το ίδιο γλυκό σε ποτηράκια με σπιτική μαρμελάδα φράουλα/μέλι και κουβερτούρα/μαρμελάδα φράουλα και αμύγδαλο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.