Τι να πάρετε μαζί σας στο μαιευτήριο είτε γεννήσετε φυσιολογικά είτε με καισαρική

Είτε έχετε καθορισμένο ραντεβού για καισαρική είτε σκοπεύετε να γεννήσετε φυσιολογικά, μπορείτε να προετοιμαστείτε κατάλληλα για το μαιευτήριο.

Θα περάσετε κάποιες μέρες εκεί οπότε καλό θα ήταν να μην ξεχάσετε κάποια απαραίτητα πράγματα.Για αυτό  λοιπόν να ετοιμάσετε τα πράγματά σας ένα μήνα πριν τουλάχιστον για να είστε έτοιμες οποιαδήποτε στιγμή.

Ταυτότητα.

Πάρτε μαζί σας την ταυτότητά σας προκειμένου να καταχωρηθεί το όνομά σας στο νοσοκομείο.

Κινητό τηλέφωνο.

Θα χρειαστεί να τηλεφωνήσετε σε κάποιους ανθρώπους αν προκύψει κάποια ανάγκη και φυσικά για να βγάλετε φωτογραφίες το μωράκι σας! Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας και τον φορτιστή μπαταρίας!

Είδη προσωπικής υγιεινής.

Επειδή στην αρχή μπορεί να μην μπορείτε να κάνετε μπάνιο καθώς θα βρίσκεστε στο κρεβάτι, πάρτε μαζί σας μωρομάντηλα και μαντηλάκια σώματος, κρέμα σώματος, οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα, σαμπουάν και στοματικό διάλυμα.

Ρούχα.

Εσώρουχα, πιτζάμες,πετσέτες και μπουρνούζι είναι τα απολύτως απαραίτητα. Θυμηθείτε πως τα ρούχα σας πρέπει να είναι άνετα και χαλαρά χωρίς να σας πιέζουν πουθενά.

Τα πρώτα πράγματα του μωρού σας.

Ρουχαλάκια, πάνες, πιτζάμες, κάλτσες και γαντάκια (αν έχει κρύο) και μια κουβερτούλα για το μωράκι σας είναι τα βασικά πράγματα που θα χρειαστείτε. Ακόμη μην ξεχάσετε να πάρετε την τελευταία μέρα που θα φεύγετε ένα κάθισμα αυτοκινήτου και ένα καλάθι μεταφοράς για το παιδί σας.

Έξτρα πράγματα και προϊόντα.

Πάρτε  μαζί σας κάποια σνακ όπως φρυγανιές και κριτσίνια για να τσιμπάτε όταν πεινάτε. Τις ώρες που δεν μπορείτε να κοιμηθείτε πάρτε μαζί σας περιοδικά ή βιβλία ή ένα tablet για να απασχοληθείτε.

Έτοιμες για το μαιευτήριο λοιπόν;

πηγή : babyradio.gr– Κατερίνα Π.