Τηγανιτό γαυράκι με μουστάρδα

Υλικά:

1 κιλό γαύρος

3 κ.σ. μουστάρδα

θυμάρι

αλατι

αλεύρι

σπορέλαιο

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τα ψαράκια σας βγάζοντας το κεφάλι και τα εντόσθια και τα πλένετε πάρα πολύ καλά, αλλάζοντας νεράκι μέχρι να βγαίνει το νεράκι καθαρό.  Στην συνέχεια το βάζετε σε ένα σουρωτήρι και στραγγίζουν, τότε ρίχνετε αλατι και θυμάρι και όταν έχουν στραγγίσει τα βάζετε σε ένα λεκανάκι και προσθέτετε την μουστάρδα και τ’ αφήνετε μισή ωρίτσα να μαριναριστεί με την μουστάρδα. Στην συνέχεια τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε μπόλικο σπορέλαιο και τα βγάζετε σε χαρτί απορροφητικο. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει θα έχετε τραγάνα υπέροχα ψαράκια.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).