Υλικά :
250 γρ. γάλα φρέσκο
3 αυγά
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
100 γρ. βούτυρο (lurpak)
1 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 φέτα (όχι αλμυρή)
150 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)
150 γρ. γκούντα (τριμμένο)
150 γρ. γραβιέρα Κρήτης (τριμμένη)
150 γρ. κασέρι (τριμμένο)
Εκτέλεση :
Λιώνω την φέτα με το πιρούνι. Στο μίξερ χτυπάω το βούτυρο και μετά από λίγα δευτερόλεπτα προσθέτω εναλλάξ το γάλα και το αλεύρι. Προσθέτω τ’ αυγά και το γιαούρτι. Στο τέλος ρίχνω τα τυριά και ανακατεύω μ’ένα κουτάλι. Βουτυρώνω το πυρέξ βάζω μέσα το μείγμα και από πάνω πασπαλίζω με γραβιέρα. Ψήνω στους 180 για μισή ώρα ή ανάλογα μέχρι να χρυσαφίσει.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Άντζελλα Βαλλιάνου.