Τα δάχτυλα της μάγισσας

Υλικα :

1 αυγό,

μισή πλακα βιταμ,

1 κούπα ζάχαρη άχνη,

μισό ποτήρι κορν φλαουρ,

2 κ.γ. μπεικιν παουντερ,

1 βανίλια,

1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις,

2 κ.σ. λάδι ελαφρύ

Εκτέλεση :

Χτυπάμε με μίξερ το αυγό, βούτυρο, ζάχαρη, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα και ζυμώνουμε με τα χέρια, θέλουμε μια ζύμη μαλακή, σε περίπτωση που δεν είναι και τρίβεται ή είναι σκληρή και μόνο τότε ρίχνουμε τις 2 κουταλιές λάδι μέσα, διαφορετικά δεν χρειάζεται λάδι.  Παίρνουμε ζύμη τόσο όσο ένα καρύδι πλάθουμε μακρόστενο το δάχτυλο βάζουμε το αμύγδαλο για νύχι και σχεδιάζουμε με οδοντογλυφίδα τις ζάρες των δαχτύλων όπως και στις φωτογραφίες.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά αφήνουμε να κρυώσουν και είναι έτοιμα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.