Ταραμοσαλάτα by Mairh

Yλικά :

500 γρ. ψωμί μουσκεμένο
100 με 120 γρ. ταραμά
1 μεγάλο κρεμμύδι
30 με 40 γρ. χυμό λεμονιού
100 γρ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε με ένα μαχαίρι το ψωμί από την κόρα και το μουσκεύουμε καλά. Το στύβουμε και το ζυγίζουμε. Χτυπάμε με ραβδομπλέντερ ή στο μουλτι το κρεμμύδι με τον ταραμά και το λεμόνι. Τέλος προσθέτουμε το ψωμί και το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη αλοιφή. Αν το κάνουμε στο μουλτι θα χτυπήσουμε τον ταραμά με το λεμόνι και το κρεμμύδι και θα το βγάλουμε σε ένα μπολάκι και θα παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα μας να το χτυπάμε με το ψωμί. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορούμε λίγα λίγα τα υλικά μας να γίνουν μια ομοιόμορφη αλοιφή χωρίς χοντράδια μέσα. Η ποσότητα του ταραμά είναι καθαρά θέμα γούστου εγώ νομίζω ότι αν βάλουμε περισσότερο ταραμά από 100 – 120 γραμμάρια  η ταραμοσαλάτα μας θα πικρίζει.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη , ή αλλιώς Γιαγιά Μαίρη εν δράση.