Τέρενς Κουίκ: Η Κυβέρνηση εκλέχτηκε με εντολή τετραετίας

Για το μέχρι τώρα κυβερνητικό έργο καθώς και τις μελλοντικές κινήσεις μίλησε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ κατά την επίσκεψή του στα Τρίκαλα. Ο κ. Κουίκ παραδέχθηκε ότι το πρώτο διάστημα της διακυβέρνησης «έφυγε», χωρίς να μπει μπροστά το παραγωγικό πρόγραμμα. «Ωστόσο ξεκαθαρίσαμε στους εταίρους μας ότι δεν θα πάρουμε την άδεια για να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση, να θέσουμε σε εφαρμογή τις 100 δόσεις» επισήμανε.

Ο κ. Κουίκ εξέφρασε την τυφλή του εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του οικονομικού επιτελείου και τόνισε ότι  στην ουσία το πρόγραμμα, θα τεθεί σε εφαρμογή μετά τον Ιούνιο και σε βάθος τετραετίας, από την κυβέρνηση που εκλέχθηκε με εντολή τετραετίας.

Επίσης, αναφέρθηκε  στο καθεστώς τρομολαγνείας, που καλλιεργείται τόσο από τα ΜΜΕ όσο και από ξένα κέντρα, σχολίασε τη  συνάντηση του πρωθυπουργού με το Ρώσο πρόεδρο υποστηρίζοντας  ότι οι Ρώσοι έχουν εκφράσει τις προθέσεις στήριξης σε μια σειρά πεδίων, ενώ  αναφέρθηκε και στην επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους,  υπογραμμίζοντας ότι  ο λογιστικός έλεγχος του χρέους δεν αποτελεί μια απλή προεκλογική δέσμευση, αλλά μια από τις βασικές αρχές στην ιδρυτική Διακήρυξη. «Και όταν άρχισαν, μέσα στα «κολπάκια» των δανειστών, τα επιτόκια να εμφανίζονται λογιστικά, ότι πέφτουν, κανένας δεν εντυπωσιάστηκε; Κανένας δεν υποπτεύθηκε, ότι το κόλπο grosso των επιτοκίων επί της ουσίας κρυβόταν «κάτω από το χαλί», για να το βρει μπροστά της η επόμενη γενιά» υπογράμμισε.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο πλευρό του κ. Κουίκ βρέθηκαν  η  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη καθώς και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ενώ της συνέντευξης προηγήθηκε συνάντηση με εμπόρους, δημοτικούς αστυνομικούς, τουριστικούς παράγοντες, το Επιμελητήριο και κτηνοτρόφους.