Σύλλογος Τρικαλινών Ν. Θεσσαλονίκης «Ο Ασκληπιός»: 15 χρόνια ζωής, δεκάδες μέλη και ισχυροί δεσμοί με την ιδιαίτερη πατρίδα

Ο πρόεδρος κ. Γωγάκος πλαισιωμένος από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. στο χορό του Συλλόγου Τρικαλινών Θεσσαλονίκης «Ο Ασκληπιός» στο ξενοδοχείο PORTO POALACE στις 15 Φεβρουαρίου

Η μεγάλη αγάπη για τα Τρίκαλα… Αυτό είναι το κοινό σημείο αναφοράς των μελών του Συλλόγου Τρικαλινών Νομού Θεσσαλονίκης «Ο Ασκληπιός». Άνθρωποι που μπορεί να μη ζούνε πλέον στα Τρίκαλα, να δραστηριοποιούνται μακριά από την ιδιαίτερη πατρίδα τους, όμως δεν την ξεχνούν. Όποτε βρίσκουν ευκαιρία την επισκέπτονται, αλλά ακόμη και στη Θεσσαλονίκη όπου ζουν, διατηρούν ισχυρούς δεσμούς. Σε αυτό συμβάλλει η ύπαρξη του Συλλόγου Τρικαλινών Νομού Θεσσαλονίκης «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ». Ο Σύλλογος πλαισιώνεται από άτομα που ζούνε και εργάζονται στη Θεσσαλονίκη, που σπουδάζουν ή τους συνδέουν διάφοροι δεσμοί με την αγαπημένη τους πόλη, που δεν είναι άλλη από τα Τρίκαλα. Είναι ένας από τους τρόπους που ο Σύλλογος έρχεται σε επαφή με τα μέλη και τους φίλους. Πρόκειται για ένα Σύλλογο ενεργό, με ενεργά μέλη που στόχο έχει τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Τρικαλινών που ζουν στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη διατήρηση της επαφής με τα Τρίκαλα. Εκδηλώσεις, αλλά κι επικοινωνία κι ανταλλαγή απόψεων είναι ορισμένα από όσα επιτυγχάνονται μέσα από τη λειτουργία του Συλλόγου, που αριθμεί αρκετά χρόνια ζωής και εκατοντάδες μέλη, ο οποίος έχει αναλάβει ένα σημαντικό ρόλο: να φέρει σε επαφή όλους τους Τρικαλινούς της Θεσσαλονίκης. Για το Σύλλογο Τρικαλινών Νομού Θεσσαλονίκης «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» μας μιλά ο πρόεδρος του Δ.Σ. Στέφανος Γωγάκος.

Συνέντευξη στη Βιβή Μαργαρίτη


«Στόχος μας η σύσφιξη των σχέσεων των Τρικαλινών» αναφέρει ο κ. Γωγάκος

-κ. Γωγάκο δώστε μου κάποια στοιχεία για το Σύλλογο. Πότε ιδρύθηκε. Πόσα μέλη αριθμεί;

-κ. Μαργαρίτη ο Σύλλογος Τρικαλινών Νομού Θεσσαλονίκης «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» ιδρύθηκε στις 14 Μαρτίου 2002.  Αυτή τη στιγμή αριθμεί 760 μέλη.

-Τι σας οδήγησε στη σύσταση του Συλλόγου;  

– Στόχος μας ήταν η σύσφιξη των σχέσεων των Τρικαλινών που σπουδάζουν, που δουλεύουν, που μένουν στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και λησμονούν την ωραία μας πόλη τα Τρίκαλα.

– Μπορεί ένας σύλλογος να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο με τη γενέτειρα;

-Φυσικά, από τη στιγμή που υπάρχει αγάπη για την πόλη μας.

 -Ποιο είναι το κοινό σημείο των μελών;

– Οι ρίζες μας, η αγαπημένη μας πατρίδα.

– Ποιος είναι ο σκοπός της λειτουργίας του Συλλόγου;

– Σκοπός της συλλογικής προσπάθειας είναι η σύσφιξη των σχέσεων των Τρικαλινών που σπουδάζουν, που δουλεύουν, που μένουν στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και λησμονούν την ωραία μας πόλη τα Τρίκαλα. Αντλώντας θάρρος από τη συμμετοχή αρκετών μελών του Συλλόγου, σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι η γνωριμία όλων όσων μένουν ή κατάγονται από την πανέμορφη πόλη των Τρικάλων και τη δημιουργία στενών δεσμών φιλίας, μέσω συναντήσεων και διαφόρων δράσεων και εκδηλώσεων. Είναι ξεκάθαρο ότι ο χαρακτήρας της προσπάθειας αυτής, είναι καθαρά πολιτιστικός και μη κερδοσκοπικός όπου θα κυριαρχεί η εθελοντική συμμετοχή και εργασία όποτε και όταν χρειαστεί από όσους Τρικαλινούς πραγματικά το επιθυμούν απαλλαγμένοι από κάθε είδους συμφέροντα.

-Μπορείτε να μας αναφέρετε κάποιες από τις δράσεις του Συλλόγου;

– Κάθε πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα βρισκόμαστε σε ταβέρνα συμπατριώτη μας στην Θεσ/νικη.  Επίσης:

Ο κ. Γωγάκος με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίο, τον Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα, τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τη σύζυγό του Αγγελική Μήτρου, σε συνάντηση στη Σμύρνη της ΤουρκίαςΤο χορευτικό του Συλλόγου εν δράσει

-Πέραν όλων των άλλων ο Σύλλογος έχει οργανώσει χορευτικό;

-Μια φορά την εβδομάδα υπάρχει τμήμα χορευτικού, όπου τα μέλη & οι φίλοι του Συλλόγου έχουν την δυνατότητα και να μάθουν χορούς του τόπου μας, αλλά και να συναντηθούν.

[quote_box_center]

Επικοινωνία

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Σύλλογο στο facebook  στο Syllogos Trikalinwn Thessalonikhs Asklhpios & στο email: thesasklipios@gmail.com.

Το γραφείο του Συλλόγου Τρικαλινών Ν.Θεσ/κης “Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ” είναι Βασιλέως Ηρακλείου 30, στον 4ο όροφο & ώρες από 10:30- 12:00 & 18:00-20:00 κάθε Τετάρτη. Τηλέφωνα επικοινωνίας 23102640032, Γωγάκος Στέφανος (Πρόεδρος) 6938768467 & Οικονόμου Κωνσταντίνος(Γεν.Γραμματέας), 6944618791.

[/quote_box_center]

-Πως επιτυγχάνεται η επικοινωνία μεταξύ των μελών;

– Υπάρχει επικοινωνία των μελών και φίλων μέσω αλληλογραφίας, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνικής επικοινωνίας και μέσω κοινωνικών δικτύων. Υπάρχει το γραφείο μας Βασιλέως Ηρακλείου 30, όπου γίνονται αρκετές συναντήσεις

– Πως κρατάτε «ζωντανή» την επικοινωνία με τα Τρίκαλα;     

– Με τις πολλές δράσεις, εκδηλώσεις που γίνονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης με κύρια πηγή ενδιαφέροντος την πόλη των Τρικάλων.

-Τι σημαίνουν για σας τα Τρίκαλα;                                                                                                                                                                                      

-Όλα τα παραπάνω

-Εσείς από πού κατάγεστε;

-Γεννήθηκα στο Βροντερό Τρικάλων το 1953. Ο πατέρας μου Απόστολος ήταν αγροτικός διανομέας ταχυδρόμος (Βροντερό-Ελάτη-Περτούλι-Νεραϊδοχώρι-Πύρρα) και η μητέρα μου Μαρία Παπαναστασίου ήταν από την Ελάτη.

-Από πότε μένετε στη Θεσσαλονίκη;

-Το 1964 ήλθα στη Θεσσαλονίκη με τους γονείς μου, τους 2 παππούδες και τα άλλα 4 αδέλφια μου (Ηλίας/φαρμακοποιός, Ευάγγελος/δικηγόρος, Γιώργος/μηχανολόγος, Κων/νος/συμβολαιογράφος).


Βιογραφικό

Ο Στέφανος Απ. Γωγάκος, είναι Χημικός – Ζυθοποιός – ΜΒΑ κι έχει εργαστεί στη βιομηχανία (AMSTEL-HEINEKEN) για 35 έτη. Κατέχει δίπλωμα Ζυθοποιίας από το «Ινστιτούτο Ζυθοποίας της Αγγλίας» (Institute of Brewing).  Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Είναι αντιπρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Κ&Δ Μακεδονίας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ). Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Μήτρου (τελωνειακό-πτυχιούχο νομικής) με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Απόστολο (Ιατρό, Χειρουργό Θώρακος) και την Αναστασία (φοιτήτρια ΑΠΘ, Φαρμακευτική Σχολή). Έχει εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Θεσσαλονίκη εντάξει» του Σταύρου Καλαφάτη.


[quote_box_center]

Το Δ.Σ. του Συλλόγου έχει ως ακολούθως:

πρόεδρος Στέφανος Γωγάκος

αντιπρόεδρος Αικ.Μπάτζιου-Καρακάση

γραμματέας Κωνσταντίνος Οικονόμου

ταμίας Ελένη Κερασαρίδη

μέλος Κωνσταντίνος Τσουρλής

μέλος Απόστολος Ζησόπουλος

μέλος Γεώργιος Νταής

[/quote_box_center]

 

Η συνέντευξη έχει δημοσιευτεί στη ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ