Συνταξιδιώτες με την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Ιερού Ναού Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων

Του Πρωτοπρεσβύτερου Γεώργιου Απ. Γραδούλα

Ήταν 9 Απριλίου 2012 όταν ξεκίνησε το ταξίδι στο διαδίκτυο (internet) η ιστοσελίδα του Ιερού Ναού Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων www.panagiaepiskepsi.gr.. Ομολογουμένως με δειλά βήματα για το μεγάλο εγχείρημα. Με αγωνία για την ανταπόκριση εκ μέρους των ενοριτών. Με την πεποίθηση όμως ότι η Παναγία η «ΕΠΙΣΚΕΨΗ» θα είναι συνοδοιπόρος στην προσπάθειά μας.

Οι επισκέψεις όλα αυτά τα χρόνια έφτασαν περίπου τις 450.000. Ποσό ιδιαίτερα σημαντικό για μια ιστοσελίδα ενορίας. Ποσό που μας γεμίζει περισσότερες ευθύνες. Ποσό που ξεπερνά τα στενά όρια της ενορίας και επεκτείνεται σε ολόκληρη την πόλη των Τρικάλων, τον νομό, την Ελλάδα μας, ακόμη και το εξωτερικό.

Δείγμα ότι οι επισκέπτες έδειξαν ενδιαφέρον να λάβουν πληροφορίες κυρίως για τις ποικίλες ενοριακές δραστηριότητες, για την τοπική και εκκλησιαστική ιστορία, καθώς και για πολλά άλλα θεολογικά θέματα.

Πεποίθηση και προσπάθειά μας ήταν και είναι η ενορία να γίνει ξανά το κύτταρο της Εκκλησίας και να κρατήσει κοντά της τους ανθρώπους, ιδίως τους νέους, που παλεύουν καθημερινά στο στίβο της ζωής. Να καλύψει πνευματικές ανάγκες και να τους κάνει να τη νιώθουν ως καταφύγιό τους.

Ο μέχρι πρότινος ικανότατος πηδαλιούχος, ο αναλώσας τον βίο του στην χρηστή διακονία της αγίας του Χριστού Εκκλησίας, ο στοργικός πατέρας και ποιμενάρχης, ο π. Τρίκκης και Σταγών κ. ΑΛΕΞΙΟΣ μας παρότρυνε το 2012 και ευλόγησε την νέα αυτή ενοριακή προσπάθεια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας. Του απευθύνουμε τις υιικές ευχές πάντων των ενοριτών. Του ευχόμαστε έτη πολλά ευλογημένα και ειρηνικά και τον διαβεβαιώνουμε ότι πάντα θα είμαστε δίπλα του, ότι τώρα τον αγαπάμε περισσότερο από πριν και ακόμα ότι μπορεί να υπολογίζει σε αυτήν την αγάπη κάθε στιγμή της ζωής του καθώς και στην μεγάλη χαρά που θα μας προξενεί η συχνή παρουσία του κοντά μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας στον νέο στην ηλικία Ιεράρχη και Ποιμενάρχη μας κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ. Τον δυναμικό, μορφωμένο, με ζήλο και οράματα, με αγωγή, ήθος και χρυσή καρδιά. Η σκέψη ανανεώσεως της ενοριακής ιστοσελίδας μας ήταν στα πρωταρχικά σχέδιά του. Γι’ αυτό ανταποκριθήκαμε αμέσως στη θέλησή του, που ήταν η τοπική μας Εκκλησία να προσφέρει την καλή της μαρτυρία μέσα στον κόσμο με κάθε σύγχρονο τρόπο. Προσευχόμαστε ο Δομήτωρ της Εκκλησίας, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, ο αληθινός Θεός, να του χαρίζει υγεία και δύναμη για να ποδηγετεί με απόλυτη επιτυχία το σκάφος της Μητροπόλεώς μας. Να τον χαρίζει μακροημέρευση και κάθε αγαθοεργία στο Αρχιερατικό του έργο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, επίσης, σε όλους εσάς τους συνταξιδιώτες του διαδικτύου. Σε όλους εσάς που με τα μηνύματα στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο panagiaepiskepsi@gmail.com, τις παρατηρήσεις, την καλόπιστη κριτική σας, μας βοηθάτε συνεχώς να βελτιώνουμε την ιστοσελίδα της ενορίας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Εταιρεία «ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ»®. Μια εταιρεία που εξειδικεύεται σε θέματα Εκκλησιαστικών εφαρμογών-λογισμικού από το έτος 2000 με υψηλή τεχνογνωσία, πολυετή εμπειρία και στην υποστήριξη φορέων οργανισμών και επιχειρήσεων.

Οπλισμένοι με την εμπιστοσύνη σας προχωράμε ευχόμενοι αυτή η προσπάθειά μας να βοηθήσει κυρίως τους ενορίτες μας, αλλά και κάθε επισκέπτη, να γνωρίσει καλύτερα την ορθοδοξία, την τοπική εκκλησία και την ενορία μας, έτσι ώστε να οδηγηθεί κοντά στον Σωτήρα και Λυτρωτή Ιησού Χριστό.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠ. ΓΡΑΔΟΥΛΑΣ