Συνάντηση για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές μεταξύ του Υφυπουργού Αθλητισμού και του Δημάρχου Τρικκαίων

Τρία θέματα επιλύονται από τον Δήμο Τρικκαίων στον τομέα των αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών στα Τρίκαλα. Το πρωί της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου επισκέφθηκε τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή. Οι δυο τους υπέγραψαν τη σύμβαση για το έργο «Εγκατάσταση φυσικού χλοοτάπητα και ηλεκτροφωτισμός στο βοηθητικό γήπεδο», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ. Το έργο είχε προωθηθεί ήδη από τον Δήμαρχο Τρικκαίων και θα πληρωθεί από χρήματα του Προγράμματος Δημοσίως Επενδύσεων 2015. Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε σε δηλώσεις του ότι, «μετά τη συνδρομή του Δήμου στον χλοοτάπητα του δημοτικού σταδίου, επιλύεται και ένα χρόνιο πρόβλημα, για τις ποδοσφαιρικές ομάδες της περιοχής μας».

Στη συνέχεα, έγινε ευρεία συζήτηση για άλλα δύο ζητήματα.
Το ένα, αφορούσε στο Δημοτικό Κολυμβητήριο. Το μοναδικό στην Ελλάδα που βρίσκεται σε αρμοδιότητα Δήμου και μακριά από θάλασσα, χρειάζεται άμεση ενίσχυση σε επίπεδο ανακατασκευών. Ταυτοχρόνως, η απαραίτητη ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου (που κτίστηκε το 1973) είναι παράγοντας που θα βοηθήσει τους αθλούμενους και τους πολίτες, για καλύτερη και ουσιαστική προπόνηση.
Στο πλαίσιο αυτό, η υπάρχουσα μελέτη για το Κολυμβητήριο με τις καινοτόμες δράσεις για την ενέργεια, προωθείται στο υπουργείο, προκειμένου να αξιοποιηθεί.
Το δεύτερο ζήτημα, αφορούσε στο ταρτάν του δημοτικού σταδίου. Ως γνωστόν, έχει υποστεί φθορές και, πλέον, εγκυμονεί κινδύνους για τους αθλητές. Ενώ τυχόν μη συντήρηση και ανανέωσή του, θα στερήσει τα Τρίκαλα από τη δυνατότητα ανάληψης διοργάνωσης σημαντικών διοργανώσεων. Και αυτό το ζήτημα πλέον βρίσκεται στη διαδικασία της επίλυσης, ώστε συντόμως να μπορούν ν χρησιμοποιούν όλοι οι διάδρομοι στο ταρτάν.

Από το γραφείο Τύπου